Mannheimban és Bremenben is betiltották a szombati anti-korona demonstrációt

Németországban több demonstrációt is betiltottak

A Mannheim-i közigazgatási bíróság (VGH) végül betiltotta a városban a december 5-re tervezett “Querdeneken” tüntetéseket.

A bíróság ezt azzal indokolta, hogy “egyértelmű kétségei” vannak azzal kapcsolatban, hogy a szervező valóban betartatja-e az előre meghatározott feltételeket.

A bíró szerint tehát a gyűlés megszegné az előírt szigorításokat, ami büntetendő lenne, egyben veszélyeztetné a közbiztonságot.

Mannheim korábban engedélyezett egy 200 fős demonstrációt, feltétel volt, hogy a demonstráció egy bizonyos helyen legyen megtartva, betartva a kötelező távolságtartási-és maszkviselési kötelezettséget.

A szervező eközben újabb demonstrációt hirdetett meg, de Mannheim végül minden demonstrációt betiltott a “Querdenken” mozgalomtól december 5-ére.

Bremen-ben hasonlóképpen betiltották a mozgalom demonstrációját. Ennek ellenére a rendőrség nagy erőkkel kellett, hogy kivonuljon, ugyanis a belvárosban nagyobb gyülekezés volt és az ellen-tüntetők is megjelentek.

A rendőrség közölte, hogy meg lesz a következménye annak, aki a tiltás ellenére is kiment az utcára.

Pforzheimban spontán demonstráció lehetett, mivel a német sajtó egyelőre nem ír róla, csak videós beszámolókat láthattunk idáig. Itt mai naptól vezetik be az éjszakai kijárási tilalmat.

www.de.rt.com www.weser-jurier.de Címlapfoto: moinphoto


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.