Március 1-től megszűnik a maszk-és tesztkötelezettség az egészségügyben Németországban

Maszk-kotelezettseg és tesztkötelezettség a német egészségügyben március 1-től megszűnik

Németországban március 1-től, vagyis idő előtt lejárnak a megmaradt országos járványügyi intézkedések is, egy kivételével. Az egészségügyi-és gondozói intézményekben dolgozókra és betegekre vonatkozó maszk és tesztelési kötelezettség eredetileg április 7-ig tartott volna. Ausztriában is március 1-től jön a változás.




A lakosság Sars-Cov-2 elleni immunvédelme magas, a világjárvány már nem veszélyes.

– mondta Lauterbach német egészségügyi miniszter.

A stabil járványhelyzetre való tekintettel a megmaradt járványügyi előírások idő előtt, március 1-től Németország egész területén megszűnnek.

Ez azt jelenti, hogy az egészségügyi-és gondozó intézetekben a dolgozóknak és a betegeknek nem lesz kötelező a maszkviselés és a tesztelés sem.

Ami megmarad a tervek szerint április 7-ig, az maszk-kötelezettség az orvosi rendelők, kórházak és idősotthonok látogatóinak.

Megszűnik a tesztkötelezettség

Jelenleg a kórházak, idősotthonok látogatóinak gyorstesztet kell végezniük, egyes esetekben az ott dolgozóknak is. Máricus 1-től ez is megszűnik.

A már amúgy is alig elérhető ingyenes un. “Bürgertest” február 28-a után teljesen megszűnik.




Ausztriában is március 1-től változtatnak

Ausztriában mindenhol, Bécsben is megszűnik a maszkviselési kötelezettség a tömegközlekedési eszközökön és a gyógyszertárakban március 1-től.

A kórházi-és gondozó intézetek látogatóinak és dolgozóinak megszűnik a PCR-teszt kötelezettség, valamint feloldják a napi betegenkénti 3 fős látogatási korlátozást.

A maszk-kötelezettség április 30-tól szűnik meg az ausztriai egészségügyben.

Az osztrák kormány nemrég bejelentette, hogy legkésőbb június 30-ig minden korona-intézkedést eltörölnek Ausztriában.

Ezután a Covid-19 nem lesz többé bejelentési kötelezettség alá tartozó betegség.

Forrás1 Forrás2


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.