Március 15-től kötelező oltás a német egészségügyben

Március 15-től lesz kötelező az oltás a német egészségügyben

A német parlament után a szövetségi tanács is elfogadta az új törvényt, miszerint tavasztól kötelező lesz az oltás a német egészségügyben és ápolásban.




Pénteken fogadta el a Bundestag azt az új járványügyi törvényt, amely tavasztól kötelezővé teszi a koronavírus elleni védőoltást az egészségügyben.

A kórházakban, otthonokban, orvosi rendelőkben dolgozóknak március 15-ig kell igazolniuk a teljes koronaoltást vagy a gyógyulásukat. Kivételt csak azok képeznek, akik egészségügyi okokból nem kaphatják meg az oltást.

Március közepe után a szakma már nem vehet fel olyan alkalmazottat, amelyik nem rendelkezik valamelyik igazolással.

Döntöttek arról is, hogy annak érdekében, hogy az oltások minél több emberhez eljussanak, határozott ideig a gyógyszerészek, állatorvosok és fogorvosok is beadhatják az oltást.

A “lockdown” lehetősége tartományonként

További módosítás a járványügyi törvényben, hogy a jövőben nagyobb mozgásteret kapnak a tartományok a lezárásokhoz.

Kritikus helyzetben dönthet úgy egy tartomány, hogy bezáratja a klubokat, bárokat, éttermeket, szabadidős-és kultúrális tevékenységeket szolgáló helyeket. Nagyobb összejöveteleket, kiállításokat is betilthatnak.




Az első járványügyi törvénymódosítás során rögzítették, hogy az országos járványügyi vészhelyzet november 25-e lejárta után a már elrendelt drasztikus intézkedések (pl. kijárási szigorítás) átmenetileg december 15-ig továbbra is érvényben maradhat.

Most ezt az átmeneti időszakot február 15-ig hosszabbították meg.

2022. március 19-ig a munkahelyi értekezleteket és szakmai összejövetelek virtuálisan kell megtartani.




Forrás


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.