Március 20-tól jöhet a Freedom Day Németországban is?

Március 20-tól jöhet a nyitás Németországban a Freedom Day

A szerdai (február 16-i) miniszterelnöki konferencia határozatának terve szerint Németországban márci

us 20-ig minden járványügyi korlátozásnak véget vetnek, 3 lépcsős fokozatban.
A kormány és a tartományok miniszterelnökei Németországban szerdán tartanak konferenciát arról, hogyan vessenek véget a járványügyi korlátozásoknak. A tervezet szerint március 20-ig fokozatosan oldanák fel a korlátozásokat ország szerte.

Frissítés: Megszületett a döntés! Ausztriában és Svájcban is. Itt olvasható.

Első lépésben az üzletek teljes megnyitása

Országosan eltörölnék az üzletekbe való belépési korlátozásokat, valamint a privát összejövetelekben is enyhítések lennének.

Március 4-től a gasztronómiában, klubokban, diszkókban, nagyobb rendezvényeken lenne nyitás. Március 20-tól pedig minden komolyabb lezárás megszűnne, akárcsak a home-office kötelezettség.

A kormány szakértői tanácsa jelenlegi, 2022. február 14-i nyilatkozatában azt feltételezi, hogy a fertőzési számok növekedése a következő hetekben véget ér. “Ezért eljött az idő, hogy előremutató nyitási stratégiákat tervezzünk és kommunikáljunk” – áll a tervezetben.
Lehetőleg országosan egységes szabályokat akarnak

A tartományok vezetői lehetőleg országosan egységes szabályok meghozatalát szeretnék, valamint az oltási kampány intenzív folytatását akarják.

A maszk-kötelezettség továbbra is megmaradna zárt térben és a tömegközlekedésben.

A jövőben már nem a Paul Ehrlich Intézet és a Robert Koch Intézet (RKI) dönt az oltottsági és gyógyultsági státuszról. Legutóbb az RKI-t és elnökét, Lothar Wielert bírálták, amikor a előzetes értesítés nélkül hat hónapról három hónapra csökkentette a gyógyultsági státusz idejét.

Az iskolákról nincs említés a tervezetben, erről a tartományok maguk döntenek.

A 3 lépcsős tervezet

1. lépés

  • Üzletekben korlátlan belépési lehetőség.
  • Privát találkozók max. 20 fővel (jelenleg max. 10 fő). A 14 év alatti gyermekek továbbra sem számítanak bele. Az oltatlanok számára a kontaktszigorítások március 19-ig maradnának érvényben.

2. lépés március 4-től

  • 3G szabály a gasztronómiában és a hotelekben
  • Éjszakai szórakozóhelyek 2G plus szabállyal nyitnának meg
  • Nagyobb rendezvényeknél 2G szabály a 3. oltással rendelkezőknek, vagyis 2G plus szabállyal. Vita tárgya, hogy akár 4.000 néző és max. 40%-os telítettség, szabadtéri rendezvényeken pedig akár 25.000 néző és max. 60% kihasználtság is lehetségessé válhat.

3. lépés március 20-tól

Minden komolyabb lezárás feloldása, egyben a home-office kötelezettségé is.

Forrás


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.