Markus Söder január végéig tartó lezárást szeretne

Bajorország január végi lezárást akar

Markus Söder bajor miniszterelnök a lezárások további három héttel való meghosszabbítását szorgalmazza.

“A lezárást január végéig meg kell hosszabbítani.”

– nyilatkozta egy német lapnak.




“A számok még mindig túl magasak. A karácsony és a szilveszter hatása még mindig nem látható előre. Ezt csak január közepén tudjuk pontosan felmérni. Következetesnek kell maradnunk, és nem szabad túl korán feladni. Ez volt a korona-politika eddigi gyengesége Németországban: túl későn kezdtük a szigorításokat és túl korán állítottuk le.”

– mondta Söder.

Emellett felszólalt az óvodák és az iskolák hosszabb bezárása mellett:

“Nem szabad az iskolákat és az óvodákat kinyitni. A fertőzések magas száma miatt felelőtlenség lenne egyszerűen újból az iskolákba engedni a tanárokat és a diákokat. A fertőzés kockázata az ünnepek után még nagyobb.”





Kedden Angela Merkel kancellár a tartományok vezetőivel fogja megvitatni a helyzetet.

Azt is el kell dönteni, hogy a jelenlegi lezárások folytatódnak-e január 10. után. A média beszámolója szerint a tartományok elvben egyetértenek a meghosszabbításban, de abban nem, hogy meddig. Az iskolák és óvodák megnyitásáról és még vita folyik.

Különösen a koronavírus járvány által súlyosan érintett tartományok támogatják a lezárásokat január 31-ig.

A dpa információja szerint kedden tárgyalnak arról is, hogy a rizikó-területekről visszaérkezőknek a jövőben ismét kötelező legyen országszerte a koronavírus teszt elvégzése.

Ezt Bajorország már bevezette.

www.ntv.de www.ntv.de


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.