Markus Söder meghosszabbítaná a lezárásokat

Marad a lezárás Németországban februárban is

Németországban február 10-én, szerdán döntenek arról, hogy február 14-e után lesz-e egy fokozatos nyitás az országban, vagy marad minden változatlan.

Bajorország miniszterelnöke, Markus Söder az ARD-nek adott ma interjút, amiben elmondta, hogy egy nyitást nem tartana jónak.





Vegyes érzései vannak. Egyrészről megkönnyebbült, hogy a járványügyi számok csökkentek, de beismeri, hogy a helyzet feszült.

Sok vállalkozó nem kapta meg időben a pénzügyi segélyt és sok embernek már elege van a lezárásokból, ugyanakkor aggódik az új vírus mutáns miatt Csehországot és Tirolt látva.

“Alapvetően a lezárás meg lesz hosszabbítva, hiszen nincs értelme megszakítani, mert utána biztos, hogy újból lezárásokra lenne szükség.”

– mondta Söder.





Szerdán biztos, hogy szó lesz a perspektívákról is a tartományi megbeszélésen, pl. a fodrászoknak, mondta Söder, de a nyitást csak nagyon apró lépésekben tudja elképzelni.

A német gazdasági miniszter Peter Altmaier is azt nyilatkozta, hogy egy jelenlegi nyitást nem tud elképzelni, de reméli, legkésőbb tavasszal, vagy húsvétkor, amikor már a szabadban lehet ülni és enni, akkor végleg megtörik a járvány.

Videó Markus Söder nyilatkozata vasárnap

Forrás


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.