Mallorca is rizikó-területnek számít – pár napja több romániai terület is

A mai naptól a Baleár-szigetek és ezzel Mallorca is rizikó-területnek számít Németországban. Már kedd óta növekszik itt a fertőzöttek száma, amit a német külügyminisztérium folyamatosan követett.

Ahol a fertőzöttségi szint az elmúlt 7 napban több, mint 50 fertőzöttet jelez / 100.000 lakosságra nézve, azt a környéket veszélyezteti a rizikó-területbe való besorolás Németországban.

Romániában a következő területek számítanak rizikó-területeknek: Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, București, Buzău, Dâmbovița, Galați, Gorj, Ilfov, Mehedinți, Neamt, Prahova, Ialomita, Timis, Vaslui, Vrancea, ebből több terület augusztus 12-től.

Akik rizikó-területről térnek vissza Németországba, azoknak kötelezően koronavírus tesztet kell végeztetniük, és amíg a negatív eredmény nem érkezik meg, addig otthoni karanténban kell maradniuk.

Akik ide foglaltak utazást egy utazási irodánál, ők vagy választhatnak egy másik utazási célt, vagy visszakapják a befizetett pénzüket.

Hogy melyik ország és terület számít hivatalosan is rizikó-területnek, azt a Robert Koch Institut honlapján lehet figyelemmel követni itt.

Akik rizikó-területre terveznek utazást, azoknak a munkahelyükön gondjuk támadhat. Jogilag nem tisztázott, de szó esett arról, hogy a munkáltató esetleg megtilthatja, hogy ilyen helyre utazzon a munkavállaló, illetve előfordulhat, hogy aki tudatosan ilyen helyre utazik, annak nem fizeti a munkáltatója később a karanténban eltöltött időt.

Mivel Ausztria utazási figyelmeztetést ad ki augusztus 17-től Horvátországra, nem kizárt, hogy Németország is hamarosan követni fogja. Sok cikk jelent meg arról, hogy nőtt ott a fertőzöttek száma.

Nagy visszhangja volt, amikor Stuttgartban pár napja Horvátország parti-fellegvárából, Novaljából, 8 visszaérkező nyaraló fertőzött meg 16 vendéget egy privát születésnapi bulin, amelyet egy klubban tartottak meg kb. 40 vendéggel.

A hatóságok nagyon felelőtlen viselkedésnek tartják, hogy valaki a nyaralásból visszaérkezve egy parti rendezvényre megy.

FORRÁS: www.bild.de www.swr.de


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.