Megerősítették: sok német rendőr jobboldali nézetű

Berlin

A Rendőrség Szakszervezete (Gewerkschaft der Polizei – GdP) megerősíti, hogy a rendőrség általánosságban a jobboldallal szimpatizál. “Több hivatalnoknál is megfigyelhető, hogy valami olyasmi történt náluk, ami őket a jobboldali pártszavazók irányába tereli” – mondta a szakszervezet képviselője, Jörg Radek.

A kormány például soha nem adott magyarázatot a rendőrségnek arra, hogy miért kellett 2015-ben (amikor a menekültek korlátlanul beutazhattak Magyarországon keresztül Németországba, vonattal, a Müncheni pályaudvarra érkeztek, Merkel utasítására) és azután eltérni a törvény általi megbízatásuktól, miszerint megakadályozzák az engedély nélküli beutazást, mondja Radek, aki maga is rendőr. ” Ebből adódóan a rendőrségnél sokan AFD (Alternative für Deutschland, Németország jobboldali pártja) szimpatizánsok lettek, ami máig megmaradt.

“A hadseregnek egy része szintén AFD szimpatizáns”

Erre egy CDU politikus, Friedrich Merz világított rá azzal a törekvéssel, hogy ezen változtasson.

A Rendőrség Szakszervezete (Bundespolizeigewerkschaft) elnöke, Ernst G. Walter erre így reagált: “Friedrich Merz szavait csakis megerősíteni tudom. Már egy jó ideje engem is aggodalommal tölt el, hogy egyre több kolléga keres más alternatívát és tér el a kormánypártoktól.”

Addig, amíg ez az egyetlen párt, ami a rendőrök mindennapi gondjaival foglalkozik, addig nem szabad csodálkozni azon, hogy végül velük szimpatizálnak (AFD). “Ha például rendőrként egy pályaudvaron végzi a napi munkáját, és napról napra ugyanazt látja és tapasztalja, hogy pl. zsebtolvajokat, drogkereskedőket vagy más hasonló bűnözőket kell elfogniuk, ellenben a bíróság ezeket a tetteseket ezután rögtön újból szabadlábra is helyezi, az állítólagos “guter Sozialprognosen” -nek köszönhetően, (https://de.wikipedia.org/wiki/Sozialprognose) vagyis pszichés okokra hivatkozva és a későbbi szociális integrálódás reményében, nos, ez hosszú távon nagyon frusztráló tud lenni.”

Ez érvényes a sikertelen elutasított migránsok kitoloncolására is, mivel több, mint a felük a kitoloncolás előtt eltűnik, ahol a rendőrség előre bejelenti a kitoloncolásukat.

Horst Seehofer (belügyminiszter, CSU) egyébként visszautasítja a kritikákat, szerinte a rendőrség jól végzi a dolgát évtizedek óta és meg lehet bennük bízni. Más politikusok szerint is, nem említésre méltó a dolog.

Habár a forrásban található cikkek pont nem írnak erről, de már köztudott sajnos, hogy a rendőröket Németországban rendszeresen leköpik, (ezért már kaptak pl. BW tartományban egy arcvédő maszkot is). Az is köztudott, hogy egyre többször támadják meg őket, ahogyan a mentősöket is például, de ez már külön téma, arról pedig már nem is beszélve, hogy az un. No-Go területekre még ők maguk is félnek bemenni, főleg Berlin és Észak-Németország területén találhatók ilyen bevándorlók által lakta területek. Ez nem úszítás akar lenni, ezek a puszta tények.

Az előzmények

2019. juniusában több százan vettek részt a jobboldali fesztiválon, a Rechtsrock-találkozón Ostritz-ban. Közel 1400 rendőr volt bevetésen. Az egyik rendőrről készült fotó körbejárta az internetet, mivel jól láthatóan jobboldali jelképeket, szimbolumokat viselt az egyenruháján.

“Recte Faciendo Neminem Timeas” Ez áll az egyik kitüzőn spanyolul, ami kb. annyit jelent lefordítva: “Tue recht und scheue niemanden”, vagyis – Cselekedj helyesen és ne félj senkitől.

A mondás a kereszteslovagoknál volt ismert és szélsőjobbok, terroristáknál is megfigyelhető, pl. Anders Behring Breivik-nél is, ők mindig a kereszteslovagokra és az ahhoz kapcsolódó mítoszra hivatkoznak.

A második szimbólum, amit a rendőr viselt, az a Spárta Leónidasz királyától származik, (König Leonidas I.) és szintén a jobboldali körökben használatos. A jelentése, hogy ne adjuk fel harc nélkül.

Ezt a szimbolumot használja például az “Identitäre Bewegung” (IB – https://de.wikipedia.org/wiki/Identit%C3%A4re_Bewegung) a görög Lambda szimbólumával, ami egy Európa értékeit védő, iszlámellenes, tehát jobboldali szervezet. A Spárták is viselték ezt a feliratot a Perzsákkal való harcuk során. Az USA-ban pedig különböző csoportok használják ezt, akik a fegyvertartásra való jogosultságukat akarják védelmezni, a mottojuk: “Molon Labe”.

“Komm und hol sie dir” – Gyertek és vegyétek el!

A szász rendőrség a bejelentés után Twitteren közölte: A férfi a rendőrség tagja és a szimbólumokat már eltávolította. Ezeknek büntetőjogilag nincs jelentőségük. A rendőrség a továbbiakban vizsgálja, hogy a ruházati előírások ellen vétett e.

A rendőrség még egy videóra is reagált, ami a Twitteren terjedt el. Ebben az volt látható, ahogyan egy rendőr segít letakarni egy férfinek a tetoválását, amelyen egy tiltott Totenkopf látható. Ezt a videót egyébként a németországi zsidó közösség osztotta a neten.
A rendőrség eljárást indított a férfi ellen, aki a tiltott tetoválást viselte.

A lakosok tiltakoztak a jobboldali fesztivál ellen, ezt pedig többek között úgy fejezték ki, hogy az összes helyi sörkészletet felvásárolták.

FORRÁS:
https://www.haz.de/Nachrichten/Politik/Deutschland-Welt/Sicherheitsbehoerden-Gewerkschaft-bestaetigt-AfD-Naehe-vieler-Polizisten

https://www.spiegel.de/politik/deutschland/ostritz-bundespolizist-trug-fragwuerdige-symbole-auf-uniform-a-1273889.html

https://correctiv.org/faktencheck/polizei/2019/06/24/ja-in-ostritz-trug-ein-polizist-aufnaeher-mit-bezuegen-zu-kreuzrittern-und-spartanern/

Ez itt az Ön hirdetésének helye. Hirdetés elhelyezésével kapcsolatban írjon nekünk!

További cikkek...

Megkönnyítik a német bevándorlást a szakképzettek számára

Megkönnyítik a német bevándorlást a szakképzettek számára
A német szövetségi kormány tervei szerint a külföldi szakmunkásoknak a jövőben könnyebb dolguk ...

A baden-badeni német gyerekgyilkos életfogytiglant kapott

A baden-badeni német gyerekgyilkos életfogytiglant kapott
Megbízható és szerető apának tartották, aztán a 34 éves baden-badeni útépítő meggyilkolja fia ...

Enyhén csökkent az infláció Németországban – Kelet-Európában viszont nagyon magas

Enyhén csökkent az infláció Németországban - Kelet-Európában viszont nagyon magas
A fogyasztói árak emelkedése Németországban az első jelentések szerint novemberben lelassult. A német ...

Ittas vezetés Németországban és a büntetések

Ittas vezetés Németországban és a büntetések
Németországban különböző véralkoholszint-határértékek vonatkoznak a járművezetésre, amelyek különböző büntetéseket vonnak maguk után. 0,5 ...

Novembertől drágább az állatorvos Németországban

Novembertől drágább az állatorvos Németországban
2022. november 22-től emelkedtek az árak az állatorvosoknál Németországban. Új díjszabás (GOT) lépett ...

Sztrájkol az osztrák vasút nov. 28-án hétfőn! Leáll a teljes vonatközlekedés

Sztrájkol az osztrák vasút nov. 28-án hétfőn! Leáll a teljes vonatközlekedés
A vida szakszervezet ma – 2022. november 28-án, hétfőn – 00:00 órától 24:00 ...

Svájci műsorvezető kritizálta Németországot: “A német kettősmérce visszataszító”

Svájci műsorvezető kritizálta Németországot: "A német kettősmérce visszataszító"
A szivárványos One-Love-Binde karszalag vitája végigsöpört a világbajnokságon, Németország pedig nagyon elszánt volt ...

Stuttgart-Budapest éjszakai vonatjárat minden nap december 11-től

Stuttgart-Budapest éjszakai vonatjárat minden nap december 11-től
Utazás Európán át éjszakai vonattal Stuttgartból. December 11-én új vasúti menetrend lép életbe ...

A Németországban élők az élelmiszereken és a ruhavásárláson spórolnak

A Németországban élők az élelmiszereken és a ruhavásárláson spórolnak
Az magas infláció miatt a németek inkább az olcsóbb vajat választják az élelmiszerüzletekben. ...

Kelta aranyat raboltak el egy bajor múzeumból

Kelta aranyat raboltak el egy bajor múzeumból
A felső-bajorországi Manching Kelta és Római Múzeumot kirabolták. A város lakosai számára azonban ...

84 éves sofőr hajtott az autójával a tömegbe Düsseldorfban

84 éves sofőr hajtott az autójával a tömegbe Düsseldorfban
Sokk a düsseldorfi sétálóutcában: egy terepjáró 84 éves sofőrje elveszítette az uralmát a ...