Meghalt egy 46 éves ápoló az oltás után Niedersachsen-ben

Meghalt egy 46 éves nő az oltás után Németországban

Niedersachsen, Uelzen körzetében meghalt egy 46 éves ápoló röviddel a Covid-19 oltást követően.

A hivatalok most a boncolás eredményére várnak, egyelőre nem látnak arra utaló jeleket, hogy a halálának köze lehet az oltáshoz.





Oltás utáni haláleset idős, beteg embereknél Németországban már volt több is, de ez az eset most más. A 46 éves ápoló a legfiatalabb haláleset, idáig 56 és 99 évesek voltak az elhunytak a német Paul-Ehrlich-Institut nyilvántartása szerint.

Az egész egy Facebook bejegyzésből derült ki, amikor egy barát pénteken egy részvét nyilvánító üzenetet tett közzé.

Az elhunyt egy 46 éves nő és egy idősgondozó intézetben dolgozott Hülsen-ben, Uelzen körzetben.

Az intézet, a Heiligen-Geist-Stift gGmbH le volt törve a hirtelen halálhír hallatán. Nyilatkozatukban az állt, hogy “Gondolatainkban és imáinkban a család mellett állunk”.





Ebben a körzetben éppen most folynak az oltások, a 46 éves szerdán kapta meg az első injekcióját.

A Heiligen-Geist-Stift gGmbH-nak a városban két intézete is van, ahol összesen 85 lakót és 67 dolgozót oltottak már be az első oltással.

A 46 éves ápoló szerda este otthon aludni ment, később a férje talált rá holtan. Férjét és két gyermekét hagyta hátra.

A boncolást a rendőrség rendelte el, eredmény először hétfőn várható, mondta a Lüneburgi ügyészség szóvivője, Wiebke Bethke.





A Paul-Ehrlich-Institut adatai alapján idáig 645 esetben léptek föl mellékhatások az oltást követően és 21 ember halt meg (14 nő, 7 férfi) az oltás utáni 14 napon belül Németországban.

Az intézet álláspontja változatlan:

“A Covic-19 elleni oltás nem csökkentheti a más okokból bekövetkező haláleseteket. Az oltási kampány során más okból bekövetkezett halálesetek röviddel az oltás után is megtörténhetnek.”

www.az-online.de www.t-online.de


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.