Megindultak a németek Mallorcára, hiába az utazási figyelmeztetés

Megindultak a németek Mallorcára

A német kormány figyelmeztetése ellenére is több ezren utaznak Mallorcára. Ezen a hétvégén 130 repülő landolt Németországból. A német kormány március 14-én vette le Spanyolország és Portugália számos területét a rizikó-terület listáról, mivel a fertőzöttségi számok olyan alacsonyak voltak.





A német kormány ismételten figyelmeztetést adott ki az utazásokkal kapcsolatban, a húsvéti szünidőben is mindenkit eltanácsolnak tőle, Németországon belül is.

A nyaralók számára egy “utazási tilalombevezetését még vizsgálják, hogy milyen jogi lehetőségek állnak rendelkezésre.

A figyelmeztetés ellenére a húsvéti szünidő kezdetekor több ezer német turista utazott Mallorcára, szombaton Németországból 60 repülőjárat landolt, vasárnap 70.





A Lufthansa leányvállalata, az Eurowings ezen a hétvégén 44-szer indított járatot Mallorcára, a múlt hétvégén 12-szer, pontos adatot az utazók számáról nem adtak meg, annyit tudni, hogy minden járat idáig szinte tele volt.

A “Mallorca Zeitung” adatai szerint március 25 – április 5-ig 532 repülőjárat várható, ez 50 százalékkal kevesebb, mint 2019-ben.

A TUI utazási irodán keresztül eddig kb. 2.000 nyaraló utazott Mallorcára.

Mallorcán az alacsony járványügyi számok miatt már megnyitottak az éttermek és a hotelek is.





A német kormány legújabb rendelkezése szerint minden visszatérőnek kötelező egy negatív koronavírus tesztet felmutatni, még a beutazás előtt, de úgy tűnik, ez sem rettent el sokakat az utazástól.

A szabályt a nyaralók miatt hozták rendeletbe, a teszteket a légitársaságoknak kell felszállás előtt ellenőrizni.

Ha felszállás előtt valakit pozitívra tesztelnek, nem kell kétségbe esnie. A helyi újság szerint egy erre kialakított szálloda ingyenes karantén tartózkodást biztosít minden turistának.





De ilyen esetekben általánosságban sem az utasé lenne a plusz költség, mert ma már olyan biztosításokat kötnek az utazási irodák, amely tartalmazza az esetleges karantén-időszak költségeit is.

Mallorcán jelenleg az üzletek és a gasztronómia külső teraszai nyitva vannak, a beltéri részek zárva.

17:00 órától záróra, a hotelekben az éttermek 22:00 óráig vannak nyitva és éjszakai kijárási tilalom is érvényben van.

A szigeten egyelőre kevés a turista, mivel a britek pl. még nem utazhatnak, Nagy-Britanniában komoly pénzbüntetés jár a nyaralásért, valószínűleg Németországban is hasonlót szeretnének bevezetni.

Nagy az öröm mindkét oldalról. Mallorcán időközben megnövekedett az elszegényedés, mivel minden a turizmusra épült. A videóban elmondják, hogy a spanyolok még nem utazhatnak szabadon, ezért a szigeten most főleg a német turisták vannak.

Forrás


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.