Mégis érvényes a Németországból érkezőkre is a 4 napnál nem régebbi teszt?

Mint arról korábban is beszámolt az oldal, 2020. május 21-én adott ki a magyar állam egy kormányrendeletet, miszerint az

Osztrák Köztársaság területéről Magyarország területére … beléphet, ha belépést megelőző 4 napnál nem régebben készült, …, SARS-CoV-2 teszt eredményét tartalmazó angol vagy magyar okirattal igazolja, hogy a SARS-CoV-2 koronavírus a szervezetében aktuálisan nem mutatható ki” 

A rendelet 2020. május 22-től lépett hatályba, amivel karanténmentességet élvezhetnek az érintettek Magyarország területén.

Mivel sokunk számára nem volt világos, hogy ez mit jelent, mely országokból érkezőkre vonatkozik a karanténmentesség negatív teszt esetén, ezért egy korábbi cikkben leírtam, hogy felkerestük telefonon a hatóságokat, és azt az információt kaptuk, hogy ez a Németországban élőkre nem vonatkozik.

Azóta újabb információkat kaptunk, legújabb megkeresésünkre ezt a választ írták:

Az ORFK tájékoztatása alapján, amennyiben egy magyar vagy osztrák állampolgár Ausztria irányából lép be Magyarországra és rendelkezik 4 napnál nem régebbi negatív PCR tipusú teszt negatív eredményét igazoló angol vagy magyar nyelvű okirattal, akkor mentesül a karantén alól, függetlenül attól, hogy milyen kiindulóponttal érkezik.

Telefonon is megtörtént a megerősítés: “Korábban félreértések voltak, ezért egyeztettünk a rendőrséggel, és a Németországból érkezők számára is érvényes ez a rendelet, vagyis minden EU-s állampolgárra, aki Ausztria felől érkezik” – hangzott el.

 

Sajnos biztosak még mindig nem lehetünk a dologban, azt javaslom, mindenki járjon maga utána ennek a kérdésnek indulás előtt és keresse fel a magyar hatóságokat.  www.koronavirus.gov.hu ,  emailben: koronavirus@bm.gov.hu

A telefonszám: 0036 80 277 455, melyet mostanában nem mindig lehet németországi számról elérni.


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.