Budapestre érkezett meg az elszökött német kisfiú

Budapestre utazott a Németországban eltűnt kisfiú.

Még szombaton, augusztus 3-án szökött el a 12 éves német kisfiú egy baden-württembergi kisvárosból, Kenzingen-ből (Freiburg mellett) a csaladájától. Alexander Szombaton nem ment haza.

A 12 éves Alexander előkerült

A rendőrség azonnal nagy erőkkel, a médiákban is sok helyen, fényképpel kerestette a fiút.

Voltak rá előjelek, hogy a fiú elszökött. Nagy rajongója a berlini rap zenészeknek és ennek a világnak, ezért először Berlinben keresték őt nagy erőkkel. Eredmény nélkül, végül egész Németországra kiterjesztették a keresést.

A kisfiú gyógyszereket szed, amelyeket úgy gondolták a szülők, hogy nincsenek nála. Nagyobb összegű készpénzzel rendelkezett, ezért a nagy utazást nem tartották kizártnak.

4 nap után azonban megjelent a Keleti-Pályaudvaron és a német cikkek szerint “a rendőröknek feltűnt, hogy nem tudta igazolni magát“. Ezután hamar kiderült, hogy ő az az elszökött kisfiú, akit egész Németország keres.

Németországban a médiák nagy megkönnyebbüléssel számoltak be arról, hogy 4 nap után Budapesten rátaláltak Alexanderra, a kisfiú 1.100 km-t tett meg az otthonától, teljesen egyedül. Jól van és nemsokára ismét hazakerül a szüleihez.

Kenzingenből (BW)-Budapestre

A rendőrség személyiségi jogokra hivatkozva nem árulja el szökésének okát, illetve, hogy hova szeretett volna eredetileg eljutni.

Mivel Budapesten a héten folyik a Sziget Fesztivál, nem kizárható, hogy oda szeretett volna menni. Bár erre nem utalnak a németországi cikkek.

FORRÁS:

https://www.stuttgarter-nachrichten.de/inhalt.vermisster-zwoelfjaehriger-aus-baden-wuerttemberg-junge-nach-1100-kilometern-zugfahrt-von-polizei-entdeckt.7e77e726-2d39-42cf-9c1e-db225aa07db6.html

https://www.merkur.de/welt/ungarn-kenzingen-alexander-12-jahre-vermisst-nun-herrscht-gewissheit-polizei-ungarn-greift-ein-zr-12892161.html

https://www.baden.fm/nachrichten/12-jaehriger-junge-aus-kenzingen-bereits-seit-dem-wochenende-vermisst-548148/


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.