Merkel: A kulcs a járványhoz az oltás

Merkel beszéde

Merkel utolsó kormányülés utáni sajtótájékoztatóján aggodalmát fejezte ki a fertőzések számának növekedése miatt: “Azt feltételezzük, hogy kevesebb mint két hét múlva megduplázódnak.” A járvány legyőzésének kulcsa az oltásban rejlik.
Angela Merkel kancellár figyelmeztetett az új koronafertőzések rohamos növekedésére, és felszólította a lakosságot, hogy vegye figyelembe az elővigyázatossági intézkedéseket és hogy mindenki oltassa be magát és ezt ajánlja is a környezetében mindenkinek. Aki beoltja magát, nem csak magát védi, hanem másokat is, mondta.

A fertőzések száma jelenleg egyértelmű módon növekszik, ami számomra aggasztó. Radikálisan növekszik a fertőzöttek száma és feltételezéseink szerint kevesebb, mint két hét múlva megduplázódnak.

– mondta Merkel a sajtótájékoztatón.

Az aggodalmat a Robert Koch Intézet (RKI) nyilatkozatai is alátámasztották. Arra számítanak, hogy ősszel és télen a koronafertőzések száma ismét növekedni fog Németországban, és a vírus továbbra is globálisan kering.

A növekvő oltási arány mellett Németország egy átmeneti állapotban van a járványból egy járvány végi állapotba – magyarázta a berlini RKI. Hogy ez az átmenet mikor fejeződik be, még nem lehet pontosan megjósolni.

1788
Szerinted teljes lezárás ill. szigorítás lesz ősszel / télen, vagy csak azoknak, akik nincsenek beoltva? 2021. július 7.

Merkel: A védőintézkedések továbbra is fontosak

A jelenlegi nyugodt járványügyi helyzetet az őszi és téli megelőző intézkedések előkészítésére kell felhasználni, hogy minél kevesebb legyen a súlyos megbetegedések és halálozások száma és az egészségügyi rendszer ne terhelődjön, a lakossággal kapcsolatos intézkedéseket pedig minimálisra lehessen csökkenteni.

– mondta Merkel.
A maszk, a távolságtartás és a szellőztetés továbbra is nagyon fontos marad. Ez mindenekelőtt a zárt helyen való tartózkodásra vonatkozik, de az iskolákra és az óvodákra is.

Ajánlja a minél több tesztelést, különösen az iskola kezdetekor, mivel a kiskorúak közül még csak kevesen vannak beoltva, ill. a 12 éven aluliak még nem juthatnak oltáshoz.

De a kulcs a járvány legyőzéséhez az oltás.

Minél többen oltatják be magukat, annál szabadabbak leszünk újra. Nem csak egyénekként, hanem közösségként is

– mondta a kancellár a berlini kormány sajtótájékoztatón.

A világjárványt csak közösen lehet legyőzni. Ezért az embereknek aktívan népszerűsíteniük kell az oltásokat családjukban, magánéletükben, sportklubokban és a munkahelyen.
A német oltási kampány nemzetközi összehasonlításban jól halad

A magasabb oltási arány azonban időközben lehetővé teszi, hogy már ne csak a fertőzési számokat vegyük figyelembe, hanem az egészségügyi rendszer túlterheltségét is. Ennek megállapításához az RKI ad majd pontos útmutatót, amin már dolgoznak.

Merkel elmondta, hogy a német oltási kampány időközben a nemzetközi összehasonlításban jól szerepel és helyes döntés volt, hogy az oltóanyagokat az EU keretein belül rendelték meg. Azt is helyeselte utólag is, hogy a szegényebb országoknak adtak a vakcinákból.

Merkel szeptembertől már nem jelölteti magát és visszavonul a politikától.

Videó a sajtótájékoztatóról

Forrás


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.