Merkel el akarja venni a németek utazási kedvét

Németország utazás

Egy belső jelentés szerint Angela Merkel nyilatkozata szerint egy korai enyhítés a lezárásokban egyelőre nem várható.

Az új vírus mutáns miatt még szigorúbban kell eljárnunk a jövőben és arra figyelmeztet, hogy a németek még mindig túl sokat utaznak.





Karácsonykor naponta 50.000 ember utazott a Kanári-szigetekre és a Maldív-szigetekre. Merkel ezért az utazás betiltását szeretné, szerinte egy lőporos hordón ülünk, az új vírus mutáns miatt.

A február közepi nyitást nem helyezi kilátásba és a repülőjáratok ritkítását szeretné bevezetni úgy, hogy lehetőleg ne utazhassanak az emberek, hasonlóan Izraelhez.

Információk szerint több légitársaság sem tartja be az előírt szabályokat, pl. a tesztekkel kapcsolatban, és túl gyakoriak a karantén szabályok megszegése.

 




A német belügyminiszter, Horst Seehofer már vizsgálja, hogyan lehetne az utazási lehetőségeket beszűkíteni. A határellenőrzés megerősítése, különösen a magasan fertőzött területekről érkezőknek, tervben van.

Az utazási kedvet kellemetlen karantén intézkedések bevezetésével is csökkenteni akarja Merkel.

Ugyanakkor elmarasztalta az idősek otthonában történő túl kevés tesztelést.

Németországban január 24-én került több ország is az új besorolásba, ami a “magasan fertőzött területek” nevű besorolás, aki innen érkezik vissza, azokra szigorúbb teszt-és karantén szabály vonatkozik.

Jelenleg ide tartozik többet között Csehország, Szlovénia és Szerbia is, ill. Spanyolország.

www.ntv.de www.bild.de


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.