Merkel és Söder sajtótájékoztatója a további lépésekről az enyhítéseket illetően

A mai napon Angela Merkel videokonferenciát tartott Németország tartományainak minisztereivel, ezután pedig sajtótájékoztatót Markus Söder bajor miniszterelnökkel. Az iskolákról (alsósoknak), óvodákról, sportolásról szóló döntéseket elhalasztották május 6-ra.
Jól átgondolt és nem elhamarkodott lépéseket szeretnének tenni, nem feledve, hogy amíg nincs a vírus ellen védőoltás, addig óvatosnak kell maradni. Apró lépésekben szeretnék a különféle enyhítéseket bevezetni, valamint megköszönték mindenki együttműködését.
Jelenleg annyit tudni, hogy a  szigorítások május 10-ig érvényben maradnak.
Kivételt képeznek a játszóterek, múzeumok, állatkertek és a templomok, melyek megnyitásának időpontjáról a tartományok egyenként dönthetnek. Misék megtartására is első körben lesz majd lehetőség és az idősek otthonát is lehet majd látogatni.
Merkel Németországot dícséri, hogy milyen jól kezelték a járványt idáig és nemzetközi viszonylatban is nagyon jól állnak. Európában Franciaországhoz hasonlítják magukat.

 

További információ, hogy a legtöbb intenzívágyat felszabadítják más betegek részére is.

 

 

FORRÁS: www.welt.de


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.