Merkel figyelmeztetett a vírus mutánsra: A harmadik hullámot meg kell akadályozni

Harmadik hullám megakadályozása Németországban

A mai napon adott Merkel sajtótájékoztatót, melyben a harmadik hullám elkerülésére és a vírus mutáns veszélyére hívta fel a figyelmet.

A jó hír, hogy a fertőzések száma csökken és kevesebben vannak az intenzív osztályokon.

„Fontos és bátorító, hogy az aktuális helyzet enyhül. Ez azt mutatja, hogy a kemény intézkedéseknek megvannak az eredményei, megérte a fáradtság.”





A nyitási stratégiával kapcsolatban a következő hetekre azt mondta Merkel, hogy először az iskolák és óvodák nyithatnak meg, majd a fodrászatok és a kereskedők.

De nem akarja azt a hibát elkövetni, amit Nagy-Britannia, hogy egy kemény lezárás után jön egy enyhítés, akár túlzottan nagy, ami után rájönnek, hogy ez hiba volt, és a fertőzöttségi számok megugranak.

Olyan határzár nem lesz, mint tavaly tavasszal. De Merkel szerint nem elfogadható, hogy miközben Németországban teljes lezárás van, az emberek átutaznak olyan szomszédos országokba, ahol már nincs szigorú lezárás.

Erről is egyeztetnek ma az EU vezetőivel.




Pfizer/Biontech vakcina

A kancellár megígérte, hogy ha minden a terv szerint halad, nyár végéig, szeptember 21-ig, mindenki számára elérhető lesz az oltás. De azt nem tudja befolyásolni, hogy hányan oltatják be magukat.

Merkel szerint nem történt hibázás a vakcina megrendeléseknél.

“Azt gondolom, minden tőlünk telhetőt megtettünk és továbbra is helyeslem, hogy európai szinten rendeltük meg az oltóanyagokat.”

Megérti az emberek türelmetlenségét, de szerinte nincs okunk arra, hogy a Biontech céget hibáztassuk, mert a cég éjjel nappal dolgozik.





Üdvözölte Joe Biden elnökké avatását és elmondta, hogy vele nagyobb politikai összhang lesz, de sok minden így sem lesz egyszerű. A kapcsolatot még nem vették föl egymással.

“Európának a jövőben önállóbban kell cselekednie és többet tenni a védelmi politikában.”

Videó a mai sajtótájékoztatóról

www.rnd.de


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.