Merkel: “Még három-négy nehéz hónap jön”

Németorszagi krizismegbeszélés Merkellel

Angela Merkel a német lakosságot további kemény hónapokra készítené fel. Egy élő digitális megbeszélésen mondta el, hogy a következő három hónap még nehéz lesz.





A német médiában Angela Merkel élő videós közvetítésben beszélt különböző segélyszervezetek szakembereivel arról, milyen helyzetben van jelenleg a német társadalom. Szó esett az oktatásról és a megsokasodott pszichés megbetegedésekről is.

Merkel a beszélgetés során mondta el, hogy a március, április, május és június még nehéz hónapok lesznek, utána lesz csak igazán látható, hogy milyen hatása lesz az oltásoknak.

Utalt a vírus variánsokra, melyekről még nem tudni mindent, ezért szerinte kiszámíthatatlan, mit hoz a jövő.

Sajnos még nem tudjuk, a járvány hova vezet minket.





A segélyszervezetek dolgozói, önkéntesei többek között azt is elmondták, hogy sokkal több segélyhívást kapnak a járvány ideje alatt, az otthoni bántalmazások száma is megnövekedett, a fiataloknál pedig az öngyilkossági gondolatok száma.

Németországban az elmúlt 3 hónapban zárva voltak az iskolák, óvodák és sokan otthonról dolgoztak. Február végétől csak fokozatosan nyitottak meg váltakozó oktatással, ami azt jelenti, hogy egy héten kétszer van tanítás, és csak az általános iskolákban.

A szülők helyzete ezért különösen megnehezedett, otthoni oktatás és munka együtt nehezen összeegyeztethető, sok helyen túl kicsi a lakás, mondta az egyik segítő.





Gyakori probléma, hogy a pszichés problémákkal küzdőknek túl sokat kell várniuk az orvosi időpontokra.

A kriesenchat.de oldalon keresztül lehet azonnali üzenetet küldeni lelki segélykérés esetén.

Az idősek problémája sok esetben jelenleg az oltások időpontjaival kapcsolatosak. Sokan szeretnének időpontot kapni az oltáshoz, de telefonon nem érnek el senkit. Sok idős ember él otthon egyedül Németországban és sokan segítség nélkül.

Németország szerte komoly problémák vannak az oltási időpontok kiadásával.

Az idősotthonokban élők helyzete is kritikus az egyedüllét miatt.

A pénzügyi problémákkal küzdő emberek száma is megnövekedett, főleg akik adóssággal rendelkeznek, derült ki a videó beszélgetésből.

Forrás


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.