Merkel még karácsony előtt tárgyalna a további szigorításokról

Merkel még karácsony előtt szigorítana

A szigorítások ellenére sem csökken az új fertőzöttek száma Németországban, ezért Merkel még karácsony előtt szeretne egy konferenciát a tartományok vezetőivel, ahol meghatároznák az újabb szigorításokról szóló szabályokat.

Szerinte túl sok szó esik jelenleg a forralt borról és túl kevés az ápolókról, akik az intenzív osztályokon nagy nyomás alatt dolgoznak vagy azokról, akik az idősek otthonában végeznek áldozatos munkát.

Az eddigi intézkedések szerinte nem elég szigorúak ahhoz, hogy a fertőzöttségi szintet megfelelő módon csökkentsék. A remény önmagában kevés, mondta.




Nehéz idők várnak ránk és ezekkel az intézkedésekkel a telet nehezen fogjuk átvészelni” 

Merkel elmondta, hogy szerinte még karácsony előtt kell megvitatni, hogy hol milyen új intézkedésekre van szükség Németországban.

Merkel dicsérte Bajorország új rendelkezéseit,.Egyelőre azonban nem minden tartomány gondolja úgy, hogy érdemes karácsony előtt ismét tárgyalni.

Egyes hírek szerint december 27 – január 3-ig komolyabb szigorítás jöhet, pl. bezárhatnak az üzletek, kivéve az élelmiszer üzleteket.

www.welt.de  www.tagesschau.de


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.