Merkel tart a karácsonyi időszaktól

A CDU-ban egyre nagyobb a félelem, hogy a jelenlegi kontakt-korlátozások karácsonyig történő meghosszabbítása károsíthatja a korona-szabályok elfogadását. Figyelembe véve az intenzív ágyak számát, Merkel kancellár aggódik.

Egy enyhítésről nincs is szükség beszélnünk, lehet, hogy tovább fogunk szigorítani” – mondta Angela Merkel kancellár a CDU elnökségének hétfő reggeli konferenciáján.

Ismét el kell halasztani operációkat annak érdekében, hogy elég intenzívágy álljon rendelkezésre a koronavírus betegek súlyos eseteinek.

Ez azonban ellentmond azon polgárok reményeinek, hogy a jelenlegi kontakt-korlátozásokat még karácsony előtt enyhítik.





A karácsonyfa alatt a családi ünnepségek általában kettőnél több háztartást érintenek. Nagyszülők, felnőtt gyermekek, testvérek és unokák – németek milliói utaznak az egész országban karácsonykor, hogy együtt töltsék az ünnepnapokat. A németek karácsonyát szigorú szabályokkal elrontani? A kancellárt érezhetően aggasztja ez – és nem csak őt.

A CDU elnökségi ülésén Paul Ziemiak főtitkár figyelmeztetett:

Ha nem engedjük az embereket az ünnepek alatt a családjukat meglátogatni, csökkenhet a szabályok iránti elfogadás és megértés, ami komoly károkat okozhat és azok megsértéséhez vezethet. Talán meg lehet kérni az embereket, hogy 3 napra szűkítsék le a karácsonyi családlátogatásaikat, de többet nem lehet nyújtani.”

Ugyan ez a kérdés vonatkozik az érvényben lévő elszállásolási-tilalomra, ami a hotelekre érvényes Németországban.





A karácsonyi időszak utazási és látogatási szabályairól külön november 20-án lesz szó a tartományok vezetői és a kormány között. A Deutsche Bahn is javaslatot tesz majd erre vonatkozólag, milyen megoldást lát arra, hogy az emberek a vonatokon ne szorosan egymás mellett utazzanak.

November 16-án, hétfőn ül össze ismét Merkel és a tartományok vezetői és hoznak meg újabb döntéseket.

Utoljára 2020. október 28-án ültek össze és hozták meg a jelenleg érvényben lévő szabályozásokat.

FORRÁS: www.ntv.de

Bild von Bruno /Germany auf Pixabay


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.