Mikortól érvényes a 48 órás PCR teszt Németországban? Tartományonként változó

Számos német tartományban az utazók jelenleg csak egy negatív koronavírusteszttel éjszakázhatnak a szállodákban, ha németországi rizikó-területről érkeznek. Az egyes tartományokban azonban eltérő szabályok vonatkoznak arra, hogy mikortól érvényes egy koronavírus-teszt.

Október 7-én az államkancellária vezetői arra kérték a tartományokat, hogy a 48 órás időtartam a teszt eredményének a megállapításától kezdődjön, de a tartományok végül maguk dönthettek erről.

Például Baden-Württembergben egy teszt nem lehet régebbi 48 óránál, ami számít, az igazoláson szereplő dátum.

Bajorországban viszont a kenet levételének ideje számít.

Ezt tehát minden tartomány maga határozza meg.

Schleswig-Holsteinban is 48 órás negatív korona-teszt szükséges, amellyel az utazók megkerülhetik a “elszállásolási-tilalmat“. Itt a teszt eredményének kiadása és a tartományba való belépés között szabad max. 48 órának eltelnie.

Rheinland-Pfalz, az ntv német magazin szerint, azonban 24 óránál nem régebbi negatív tesztet kér.

Hessenben pedig egy hotelben töltött éjszakához elég egy orvosi igazolás is, hogy nincs korona-vírus megbetegedésre utaló jele az illetőnek.

Az új “elszállásolási-tilalom” szabályozás meghozatala közvetlenül az őszi szünidő előtt nagy megosztottságot, zavart és káoszt okozott Németországban, főleg a tartományok különbözősége miatt.

Újabb döntés szerdán, október 14-én várható, amikor “történelmi egyeztetés” várható Merkel kancellár és a tartományok vezetői között Berlinben. Kivételesen élőben találkoznak az ügy fontossága miatt és nem videó-konferencián tartják a megbeszélést.

Markus Spiske fotója a Pexels oldaláról


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.