Münchenben 7 napos szigorítást terveznek, előreláthatólag csütörtöktől

München lett Németország korona-Hotspot-ja, ezért a főpolgármester úgy döntött, hogy szigorításokat vezet be a városban előreláthatólag csütörtöktől, szeptember 24-től, 7 napra. A szabályokat 7 naponta vizsgálják újra és változtathatnak rajta, a fertőzöttségi számok szerint.

A részletes leírás szerdán délután jelenik meg München hivatalos oldalán és pdf formátumban lehet letölteni.

Ez azt jelenti, hogy 10 fő helyett csak 5 fő lehet együtt zárt nyilvános helyen, mint pl. éttermekben, vagy két család.

Privát rendezvényeken pedig, mint pl. esküvőn, születésnapi ünnepségen, temetésen max. 25 fő lehet együtt, a szabadban 50 fő a megengedett.

A sport és kulturális eseményekre ez nem vonatkozik.

Korlátozzák a látogatási lehetőséget a kórházakban és az idős otthonokban.





Bizonyos helyeken az utcán is maszkkötelezettséget és alkoholtilalmat is bevezethetnek, ahol túl nagy a zsúfoltság és nem lehet a kötelező 1,5 m távolságot betartani, ilyen pl. a Marienplatz. 

Söder egy sajtótájékoztatón mondta el, hogy Bajorország 10 millió gyorstesztet rendelt meg. Ezen kívül a tartomány 50 millió Euro-t szán az iskolák és óvodák szellőztető rendszereire, mivel ősszel és télen, elmondása szerint, ennek nagy jelentősége van.

Korábban aggodalmát fejezte ki a Budapesten csütörtökön megtartott Sevilla elleni Európai Szuperkupa focimérkőzése miatt, melyre a Bayerntől 2.100 drukker jelentkezett be.

FORRÁS: www.muenchen.de

 


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.