Münchenben alkoholtilalmat rendeltek el

Az éjszakai bulizás alkoholos állapotban pl. a Gärtnerplatz-on, ahol éjszakánként több százan gyűlnek össze, hozzájárul a koronavírus terjedéséhez. Főleg a fiatalabbak esetében nőttek a fertőzöttségi számok.

A döntés nem volt könnyű” – mondta a főpolgármester, Dieter Reiter (SPD). “De egy  járvány idején elsősorban a társadalom megvédése a fő szempont, és, hogy elkerüljünk ennél kellemetlenebb szigorításokat is“.

A város minden utcájában és terein, vagyis a nyilvános helyeken mostantól alkoholtilalom van érvényben 23:00 órától reggel 6:00 óráig.

Már 21:00 órától nem lehet Münchenben alkoholt vásárolni elvitelre, szintén reggel 6:00 óráig.





Tehát a tilalom az egész városra érvényes, nem csak a Gärtnerplatz-on, ahogy eredetileg tervezték, ezzel is elejét akarják venni annak, hogy alkoholos állapotban tovább vonuljon a tömeg az Isar vagy az Englisch Garten felé, ahol szintén nagy gyülekezet szokott lenni

Az intézkedés egyelőre egy hétre szól, vagyis szeptember 4-ig, ezután a járványügyi számok alapján döntenek a meghosszabbításról.

A város 150 Euro-s bírságot szabott ki annak, aki éjjel alkoholt fogyaszt közterületen, és min. 500 Euro bírság, ha valaki alkoholt ad el.

FORRÁS: www.süddeutsche.de


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.