Német MARS rakétarendszerek és Panzerhaubitzen-ek érkeztek Ukrajnába

Német MARS rakétarendszerek érkeztek Ukrajnába

Zelenszkij ukrán elnök országa energiaellátása elleni példátlan támadásról beszélt. Az éjszaka folyamán Kijev déli részét és környékét is bombázták. Közben Németországból újabb fegyverek érkeztek Ukrajnába.
Ukrajna most még több német fegyvert használhat az Oroszország elleni háborúban. Amint arról a német kormány a katonai szállításokról szóló aktuális áttekintésében beszámol, további négy darab Panzerhaubitzen 2000-es önjáró tarackot és két darab MARS IIes többindítású rakétavetőt adtak át az ukrán fegyveres erőknek.

Már korábban is kaptak tíz ágyút és három MARS II rakétarendszert. Ezenkívül Ukrajna állítólag két víz feletti drónt kapott Németországtól.

Steinmeier német elnök kedden, ukrajnai látogatása során ígéretet tett az ukrán elnöknek újabb szállítmányokról.

A megbeszélések során azonban Zelenszkij mindenekelőtt köszönetét fejezte ki az Iris-T légvédelmi rendszerért, melyet Németországtól kapott, és hangsúlyozta, hogy az Iris-T valódi prioritás országa számára. Ez például orosz rakéták és cirkálórakéták ellen használható, és arra is hivatott, hogy az ellenséges repülőgépeket és helikoptereket kilője.
Zelenszkij az orosz légicsapásokat országa energiaellátása elleni példátlan támadásnak nevezte. Figyelmeztetett az országszerte küszöbön álló, széles körű áramkimaradásokra, és energiatakarékosságra szólította fel a lakosságot.

Az orosz terroristák olyan nehéz körülményeket teremtettek energetikai dolgozóink számára, amilyeneket Európában még senki sem látott vagy tapasztalt.

– mondta Zelenszkij szerdán videóbeszédében az orosz légicsapásokra utalva.

 

Forrás Cimlapfoto Sonaz – Eigenes Werk, CC BY-SA 3.0, 


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.