Német nyugdíjas 1 milliót adományoz az árvízkárosultaknak és erre biztatja az FC Bayern-t is

Német nyugdíjas felesége emlékére adományoz 1 millió Eurót az árvízkárosultaknak

Horst Eschler egy nagylelkű nyugdíjas adományozó Münster-ből. Nem először adományozott a 82 éves férfi, ezúttal az árvízkárosultaknak 1 millió Eurót. Egyúttal felszólította kedvenc focicsapatát a nagyobb adományra.
A német nyugdíjas férfi néhány hónappal ezelőtt utalt át a münsteri állatkertnek 750.000 Eurót elhunyt feleségének emlékére. A házaspár megígérte egymásnak, hogy segítenek az embereknek, amikor eljön annak az ideje.

Az első ilyen időpont áprilisban volt, amikor az Allwetterzoo Münster állatkertnek adományozott és felújíttatta a medvék házát. Az adományra egy tábla emlékeztet az Eschler házaspárról, hogy az átalakítás nekik köszönhető.

Nem sokkal ezután ismét felkereste az állatkertet a férfi. Ekkor 33.333 gyermeknek fizette ki az állatkerti belépőjét, melyet iskolások és óvódás csoportok kapnak meg a jövő tanévtől. Az állatkert igazgatója nagyon hálás az adományokért.
Most, a berlini születésű Horst Eschler, akiről kiderült, hogy az FC Bayern Münchennek drukkol, ismét adományozott.

Az árvíz katasztrófa után mindenképpen segíteni akart az embereken és 1 millió Eurót adományozott az „Aktion Lichtblicke” szervezetnek, akik főleg családoknak és gyermekeknek segítenek.

Eschler elmondta, hogy azoknak szánja a pénzt, akik mindenüket elveszítették.Én holnap is meg tudom venni a zsömlémet” – mondta a nyugdíjas.

Ugyanakkor felszólította kedvenc focicsapatát, az FC Bayern München-t, hogy többet adományozzanak, mint csak 100.000 Euró.

A csapat a Telekom és az 1. FC Köln-nel közösen adományozott 100.000 Eurót az „Aktion Lichtblike” szervezetnek.
Sikeres volt a kezdeményezése, mert az egyesület segítség képpen jótékonysági játékot szervez az árvízkárosultak részére a Schalke 04 csapattal. Ennek időpontja még nem ismeretes.

De ettől függetlenül az FC Bayern bejelentette, hogy már a játék előtt adományoznak 1 millió Eurót, hiszen a segítségre most van szükség.

Reméljük, a játékra meghívják Horst Eschler-t is.

A nyugdíjas a münsteri rádiónak, az Antenne Münster-nek nyilatkozott előrször. Elmondása szerint gondolkodás nélkül döntött, mikor látta a TV-ben a katasztrófát. 

Forrás  Forrás2


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.