Németország: 2,5 millióan jelentettek mellékhatást a covid oltás után

2,5 millióan jelentettek be mellékhatásokat a covid oltás után Németországban

A Kötelező Egészségbiztosító Orvosok Országos Szövetsége jelentése szerint Németországban tavaly 2,5 millióan fordultak orvoshoz a koronaoltás mellékhatásai miatt, vagyis lényegesen gyakrabban, mint más oltásoknál.
A Welt német magazin számolt be róla, hogy a Kötelező Egészségbiztosító Orvosok Országos Szövetségének egy júniusi értékelése szerint csak 2021-ben mintegy 2,5 millió ember fordult orvoshoz a koronavédő oltások mellékhatásai miatt Németországban. A mellékhatások esetei joval nagyobbak, mint mint más oltásoknál.

Azonban az ilyen adatokat sokáig nem akarták hivatalosan beismerni. Alig néhány hónappal ezelőtt Andreas Schöfbeck egészségbiztosítási igazgatósági tag 10,9 millió BKK-s tag adatai alapján rámutatott arra, hogy a koronvírus elleni vakcinák mellékhatásai nem megfelelően vannak dokumentálva.

Erre a következtetésre akkor jutott, amikor az adatokat összehasonlította a Paul Ehrlich Intézet biztonsági jelentéseivel. De a felelősök erről akkor hallani sem akartak. Schöfbecket emiatt bírálták, és figyelmeztetés nélkül menesztették a vezetőségből.
Most kiderült, hogy igaza volt

Az ember óhatatlanul felteszi a kérdést: Hány orvosnak, tudósnak, kutatónak és más szakértőnek volt igaza, aki figyelmeztetett az mRNS-oltások miatt és azok következményeiről, és ezért üldözte és elítélte a média?

Az új értékelések azt mutatják, hogy milyen nagy hiány van az oltások mellékhatásainak ismeretiről – írja a Welt, mivel sok mellékhatás nem lett jelentve vagy dokumentálva.

Nem kötelező jelenteni az 1-3 napos lázat, a szúrás helyén jelentkező duzzanatot, vörösséget, vagy a fejfájást. Minden ezen túlmutatót jelenteni kell az orvosoknak az oltásokért felelős Paul Ehrlich Intézet felé.

A Kötelező Egészségbiztosító Orvosok Országos Szövetsége nem tudja pontosan, hogy a 2,5 millió beteg közül milyen jelentéseket kapott meg a Paul Ehrlich Intézet de feltételezhető, hogy az intézet maga nem követi megfelelően a mellékhatásról szóló bejelentéseket.

Ráadásul sok háziorvos nyíltan beismeri, hogy nem jelenti be minden beteg mellékhatásait, mivel a procedura betegenként 20-30 percet is igénybe vesz, melyet nem tudnak elszámolni.

Forrás


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.