Németország: a harmadik levélbomba a Hipp bébiételgyártó központjába ment volna Bajorországba

levélbomba Németországban

Kedden Eppelheim-ban (Baden-Württemberg, Heidelberg mellett) a Capri Sun-hoz érkezett egy levélbomba, a kis csomagot átvevő dolgozó a robbanástól sokkot kapott.

Szerdán Neckarsulm-ban (Heilbronn körzet) a Lidl központban robbant a levélbomba, itt hárman megsérültek.

A harmadik csomagot szerda éjjel a müncheni reptér postai elosztójában azonosították be és hatástalanították. A csomag a Bajorországban, Pfaffenhofen-ben lévő Hipp bébiételeket készítő központba ment volna.

Nyilvánvalóan a három csomagot egyidőben adták föl, a csomagokon feltüntetett feladó egy nem létező személy. Péntekig a rendőrség nem talált levelet a csomagokhoz, az indíték ismeretlen.

Az ügyet 100 nyomozóból álló külön csoport vizsgálja és hasonlítják össze korábbi esetekkel.

Időközben minden sérültet kiengedtek a kórházból. A rendőrség további információt nem adott meg, a nyomozás folyik.

Az élelmiszeripari egyesület a tagjait fokozott figyelemre hívja föl a csomagátvételeknél.

A postázóknál az olyan küldeményeket ki kell szortírozni, melyeknek ismeretlen a feladója, a súlya vagy formája szokatlan.

Az üzletág erős kritikának van kitéve, ami már a gyűlölettel határos. Ez a szociális médiákban, levelekben és fenyegető hívásokban nyilvánul meg, melyekben az élelmiszeripart szidják, írja az RND.

Forrás Bild von planet_fox auf Pixabay


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.