Németország: A STIKO kiadta az ajánlást a terhes nők oltására

Elkezdődhet a terhes és szoptató nők oltása Németországban

Miután Németországban az Állandó Oltási Bizottság (STIKO) kiadta az ajánlást a 12 éven felüliek oltására, most a terhes és a szoptató nőkre vonatkozólag adta ki. A német egészségügyi miniszter üdvözölte az ajánlást és azt ajánlja a nőknek, hogy beszéljenek az orvosukkal és oltassák be magukat.
Miközben a német Állandó Védőoltási Bizottság (STIKO) még nem adott ki ajánlást a harmadik „frissítő” („emlékeztető”, „booster”) oltásra, teljesen váratlanul kiadta a terhes és a szoptató nőkre vonatkozólag az általános oltási ajánlást.

Németországban a bizottságnak nagy tekintélye van, ezért a németek ezek az ajánlások alapján oltakoznak.

Ettől függetlenül már több tartomány is megkezdte a harmadik oltást. Bajorországban az idősotthonokban élőket kezdik el oltani először. A harmadik oltás előfeltétele, hogy a második oltás legalább 6 hónappal ezelőtti legyen. A tartományban elsősorban az orvosi felvilágosításra fektetik a hangsúlyt, mivel más tájékoztatás nem található.

De Baden-Württembergben is elérhető már a harmadik oltás.
A 12-17 évesek általános oltási ajánlását sokáig húzták, végül szinte a politikai nyomásnak engedve adták ki.

Most a Robert Koch Intézet (RKI) szerint a STIKOa meglévő bizonyítékok alapos konzultációja és értékelése után” a várandósság második trimeszterétől kezdve terhes nőknek, valamint szoptató nőknek két adag mRNS -vakcinát ajánl.

Az ajánlást még véglegesítenie kell egy szakcsoportnak, addig még nem lép hivatalosan érvénybe.

Spahn: “Védd magad és gyermeked”

Jens Spahn német egészségügyi miniszter azt mondta:

Most már a terhes és szoptató nők is egyértelmű ajánlást kaptak a védőoltásra. Hosszú hónapok után sok nyitott kérdés után ez végre tudományosan megalapozott bizonyosságot jelent.

Sürgős felhívást intézett a terhes és szoptató nőkhöz:

Kérdezze meg kezelőorvosát. Oltassa be magát. Ezzel magát és a gyermekét is védi.
Az orvosok már eddig is olthattak terhes nőket, de a STIKO ajánlása eddig csak olyan terhes nőkre vonatkozott, akik valamilyen betegségben szenvednek, és ebből adódóan magas a súlyos koronavírus megbetegedés kockázata, vagy életkörülményeik miatt fokozott a fertőzésveszélyük.

A STIKO egy független szerv. Védőoltási ajánlásokat dolgoz ki, és megvizsgálja az egyénre és a teljes lakosságra gyakorolt ​​hatásait. Nemzetközi adatokat és tanulmányokat értékelnek ki szakértők. Az ajánlások orvosi szabványnak minősülnek, amint azt a STIKO honlapja is tartalmazza.

Forrás  Forrás2


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.