Németország bocsánatot kér a 2015-ös kölni szilveszteri áldozatoktól

A 2015-ös Kölni szilveszter estéje miatt kért bocsánatot Németország az áldozatoktól

A 2015-ös kölni szilveszteri támadások miatt Armin Laschet, Nordrhein-Westfalen miniszterelnöke bocsánatot kért az áldozatoktól. A eset akkoriban világszerte nagy port kavart, nyilvánosságot csak a történtek után pár nappal kapott, mivel megpróbálták hivatalosan eltusolni, de túl sok áldozat volt.

5 évvel ezelőtt szilveszterkor tömegesen zaklattak szexuálisan nőket Kölnben. NRW miniszterelnöke Laschet most bocsánatot kér az állami kudarcok miatt, és “keserű” jogi kudarcról beszél.

A Kölnben, 5 évvel ezelőtt szilveszter éjszaka történt nők elleni tömeges szexuális támadások után a tartomány miniszterelnöke bocsánatot kért az áldozatoktól.

“Cserbenhagyta őket az állam. Ezért bocsánatot kérek az áldozatoktól, függetlenül attól, hogy ki volt politikailag felelős abban az időben”.

– írta a CDU politikusa a “Kölni Stadt-Anzeiger” vendégcikkében.

2015 / 2016 fordulójának szilveszter éjjelén több szexuális támadás történt nők ellen Köln főpályaudvarán és katedrálisában, valamint más bűncselekmények, például lopások is előfordultak.

A vádlottak közül sokan észak-afrikai származásúak voltak. Az események országos felháborodást és heves vitákat váltottak ki.

Laschet most kritizálja az azon az éjszakán történt kirívó mulasztásokat. Azt mondta, 661 nő élt át egy rémálmot 5 évvel ezelőtt.

Sokan közülük a mai napig szenvednek a következményektől. Az is keserű kudarc, hogy a több mint 1.200 bejelentésből csak 36 ítélet született, és mindössze 3 férfit ítéltek el szexuális bűncselekmények miatt.

“Az igazságszolgáltatás aligha tudja begyógyítani az ilyen sebeket. De megígérhetjük, hogy megteszünk minden tőlünk telhetőt, hogy ilyen éjszaka soha többé ne történhessen meg.”

– írta Laschet.

Az események sürgős felhívást jelentettek az alkotmányos állam iránt megrendült bizalom gyors és széleskörű helyreállítására.

Kormánya, amely akkor még nem volt hivatalában, ezért  zéró toleranciát hirdetett meg a bűnözés ellen.

Egy akkor készült videón látszik, túl kevés rendőr volt, felkészületlenül érték őket a történtek

www.ntv.de


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.