Németország: egyelőre még csak tervezet az augusztus 1-i tesztkötelezettség beutazáskor

Beutazás Németországba negatív teszttel

Markus Söder tegnap jelentette be, hogy a Németországba beutazóknak, mindegy melyik országból érkezik az illető, augusztus 1-től kötelező negatív tesztet felmutatnia. A bejelentésre a kormány úgy reagált, hogy a dátum még nyitott, hiszen jogi alapot kell teremteni az új szabálynak. A különböző híroldalak mást-mást mondanak a dologról.
A tesztkötelezettség augusztus 1-től még mindig csak tervezet

A tartományok vezetői többségében azonnaltól akarják bevezetni a tesztkötelezettséget, mert a nyaralási szezon közepén vagyunk, de a szabályozásnak ellenzői is vannak, ezért a vita még folyik ez ügyben.

FRISSÍTÉS: A kormány döntött, augusztus 1-től jön a tesztkötelezettség a beutazóknak 12 éves kortól és antigén gyorsteszt lesz szükséges a beutazáshoz. Részletekről itt lehet olvasni!

A teszt 6 éves kortól lenne kötelező, hogy milyen típusú, arról még mindig nem esett szó, de a konkrét dátum is bizonytalan még a Welt aktuális híradásai szerint.

Az NTV már konkrét tervezetről tud

Az ntv német magazin információi szerint a tervezeten az szerepel, hogy augusztus 1-től lép érvénybe az új rendelet és év végéig tart.

A német egészségügyi minisztérium tervei szerint a Németországba való belépéskor tervezett általános tesztkötelezettség célja egy új, gyorsabb fertőzésveszély lelassítása.

Németországban alacsonyan akarják tartani a fertőzések számát, az oltások számát pedig növelni akarják, áll a minisztériumi tervezetben.
Továbbiakban a vírusvariáns területről beutazóknál szigorítanának, ott az oltottaktól is kérnének tesztet. Ez a területi besorolás a legsúlyosabb.

Ellenőrzés csak szúrópróbaszerűen várható

A beutazóknak már magukkal kell hozniuk a tesztet, amit szúrópróbaszerűen tudnak majd csak ellenőrizni, hiszen nincs elegendő ember a feladat elvégzésére. A vonatokon is ellenőrzésre lehet majd számítani.

A tervezetben állítólag még az is szerepel, amit már júniusban is terveztek, hogy megszüntetik a rizikóterület besorolást, így csak két területi besorolás maradna, a magasan fertőzött és a vírusvariánssal fertőzött terület.

Ha valóban augusztus 1-től léptetik érvénybe a rendeletet, akkor nagyon az utolsó pillanatra hagyják az információkat.
Forrás


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.