Németország eltitkolja a muszlimok által elkövetett antiszemita támadásokat

A német hatóságok „szélsőjobboldali” incidensekként könyvelik el a muszlimok vagy arabok által elkövetett antiszemita támadásokat — fejtegeti a Jewish Telegraphic Agency (JTA)

Berlin

Az Izrael-elpusztítását propagáló eseményen az Al-Kudsz nap -on a Hezbollah libanoni terrorszervezet is szép számban képviseltette magát. 

Angela Merkel német kancellár visszautasította, hogy útját állja az éves Al-Kudsz (Jeruzsálem iszlám neve) felvonulásnak Berlinben a növekvő németországi antiszemitizmusra való tekintettel.

 

Al-Kudsz nap Berlinben

A meneten közel ezer demonstráló szólított fel a zsidó állam elpusztítására, majdnem pont egyidőben az egyik legnagyobb izraeli állami ünneppel, a Jeruzsálem nappal, amikor a zsidóság a főváros újraegyesítését, illetve a zsidó szenthelyek zsidó kézbe kerülését ünneplik.

Izrael németországi nagykövete, Jeremy Issacharoff felszólalt a szombati menet elleni demonstráción, melyen körülbelül 400-an vettek részt. Az esemény utáni twitter-üzenetében leszögezte:

“Felszólaltam Berlinben az Al-Kudsz nap és annak iráni finanszírozói ellen. Ezt a nyilvánvalóan antiszemita és gyűlöletkeltő eseményt be kellene tiltani. Iránnak, aki a terror egyik vezető támogatója, az emberi jogok sorozatos megsértője, és aki folyamatosan igyekszik aláásni a Közel-Kelet békéjét, nincs helye Berlinben.”

Gitta Connemann, Merkel pártjának egyik képviselője pénteken kijelentette, az egész Hezbollahot be kellene tiltani Németországban, mivel az egyértelműen terrorszervezet.

“Holnap lesz az Al-Kudsz menet Berlinben: Iszlamisták és baloldali szélsőségesek vonulnak majd Berlinben az antiszemitizmus és Izrael-ellenesség alatt egyesülve. A horror koalíciója. És Berlin csak nézi. Szégyen.”

— írta twitteroldalán

A német antiszemitizmusfigyelő szervezet, a Die Recherche- und Informationsstelle Antisemitismus (RIAS) több anyagot is posztolt amin olyan antiszemita, anticionista szlogenek tűntek fel, mint híres „Soha többé Soát” kijelentésre hajazó „Soha többet cionizmust”, illetve „Gyerekgyilkos Izrael” és „Szabad Palesztinát” kántálások hallatszottak.

Pénteken Mike Pompeo amerikai külügyminiszter is sürgette Merkelt a Hezbollah törvényen kívül helyezésére. A németországi amerikai nagykövet állítólag minden hivatalos találkozón felveti a kérdést német tisztviselőknek.

Amerika, Kanada, az Egyesült Királyság, Izrael, Hollandia, és az Arab Liga az egész szervezetet terrorcsoportként tartja számon, míg Németország és az EU azonban csupán katonai szárnyukat tiltotta be 2013-ban.

Merkelt korábban zsidó szervezetek bojkottfelhívással is igyekeztek döntésre bírni, azonban a német kormány vehemensen ellenezte a szervezet tiltólistára helyezését, annak ellenére, hogy a számos nemzet által terrorszervezetként számon tartott csoport mintegy 950 tagja tevékenykedik Németországban.

A muszlimok és arabok részéről érkező antiszemita eseteket a német hatóságok gyakran „szélsőjobboldaliként” könyvelik el

Így lehetséges, hogy Horst Seehofer német belügyminiszter is arról beszélt nemrég, hogy a 2018-ban feljegyzett 1800 antiszemita atrocitás 90%-át a szélsőjobboldal követi el Németországban.

Kipás férfi Berlinben. Fotó: DPA

Daniel Poensgen, az antiszemitizmust kutató német RIAS (Recherche- und Informationsstelle Antisemitismus) intézet kutatója szerint „nem igazán használhatóak a hivatalos statisztikák az antiszemitizmusról Németországban”, ugyanis az meghaladott módszereket alkalmaz, melyek hagyományosan a szélsőjobboldali antiszemitizmussal szembeni fellépésre lettek kialakítva.

A portál felelevenítette azt a 2014-es esetet, amikor egy német bíróság arra jutott, hogy nem az antiszemitizmus motiválta azt a három palesztint, akik felgyújtottak egy német zsinagógát. A döntést a német legfelsőbb tartományi bíróság 2017-ben megerősítette.

Poensgen más eseteket is idézett, mint azt a 2014-es incidenst, amikor férfiak azt kiabálták az akkori berlini Al-Kudsz meneten, hogy „Heil Hitler!” Az esetet szintúgy szélsőjobboldali incidensként könyvelték el, noha a menetek szinte kizárólagos arab résztvevői miatt ez vitatható.

A német kormány nemrég jelentést közölt az iszlamista antiszemitizmusról, ám a rendszerszintű hibákon ez sem segít — teszi hozzá a lap.

A riport egy friss belga esettel zárul, mely szerint nemrég felmentettek egy török bolttulajdonost, aki liège-i boltjában kitette a feliratot, hogy kutyák bejöhetnek, de zsidók nem.

Az esetet Joel Rubinfeld belga antiszemitizmus-ellenes aktivista „szürreálisnak” nevezte a JTA cikkében.

Németországi imám: „A zsidók egy arrogáns faj”

Egy német iszlám központ imámja antiszemita kijelentéseket tett egy videóban, amit az iszlám médiát szemléző MEMRI intézet fordított le.

Merkel nem akar tiltást

Németországban a Hezbollah katonai szárnya be van tiltva, de a “politikai szárny” nincs, így semmi akadálya annak, hogy az iszlámisták legális eszközökkel  gyűjtsenek adományokat “karitatív” célokra, toborozzanak híveket, terjesszék propagandájukat, építsék kapcsolati hálójukat .

A juniusi felvonulás után, most a (sokak által szélsőjobboldalinak bélyegzett) AfD párt törvényjavaslatot terjesztett a Bundestag elé, mely az iszlámista szervezett németországi működésének teljes betiltását javasolja. Erre eddig az Angela Merkel vezette kormány nem mutatott hajlandóságot.

Ebben a javaslattévő egyebek közt leszögezi, hogy a libanoni szervezet működése veszélyt jelent Németország törvényes rendjére. Felszólítja a kormányt, hogy vizsgálja meg a Hezbollah teljes betiltásának törvényes feltételeit, és ezt léptesse is életbe; továbbá zárja el azokat a csatornákat – országos és tartományi szinten –, amelyeket a Hezbollah a rendelkezés kijátszására felhasználhat.

Ez itt az Ön hirdetésének helye. Hirdetés elhelyezésével kapcsolatban írjon nekünk!

További cikkek...

Kell a hely a menekülteknek: Berlinben 100 nyugdíjast költöztetnek ki egy idősotthonból

Kell a hely a menekülteknek: Berlinben 100 nyugdíjast költöztetnek ki egy idősotthonból
Weddingben az evangélikus egyház Johannesstift Diakonie alapítvány számos idős embernek mondott fel a ...

Ezek voltak Németország legveszélyesebb főpályaudvarai tavaly

Ezek voltak Németország legveszélyesebb főpályaudvarai tavaly
A német rendőrség számai alapján tavaly több mint 23 000 erőszakos bűncselekmény volt, ...

Március 1-től megszűnik a maszk-és tesztkötelezettség az egészségügyben Németországban

Március 1-től megszűnik a maszk-és tesztkötelezettség az egészségügyben Németországban
Németországban március 1-től, vagyis idő előtt lejárnak a megmaradt országos járványügyi intézkedések is, ...

Upahl: 400 fős menekültszállót terveznek egy 500 fős faluban Németországban

Upahl: 400 fős menekültszállót terveznek egy 500 fős faluban Németországban
Németországban, Mecklenburg-Vorpommern tartományban egy kis 500 fős faluban, Upahlban, 400 fő menekültet terveznek ...

Vasárnaptól lép életbe az embargó. Vajon drágul a dízel Németországban?

Vasárnaptól lép életbe az embargó. Vajon drágul a dízel Németországban?
Az uniós országok a hétvégétől kezdve már nem importálhatnak nyersolajtermékeket Oroszországból. Vajon a ...

Elfogták a németországi bankautómata-robbantó bandát – több mint 50 esetben robbantottak

Elfogták a németországi bankautómata-robbantó bandát - több mint 50 esetben robbantottak
A hollandiai Utrecht és Limburg tartományokban a rendőrség számos épületet átkutatott, és kilenc ...

Itt voltak a legnagyobb dugók Németországban tavaly

Itt voltak a legnagyobb dugók Németországban tavaly
Tavaly az ADAC 474 000 forgalmi dugót számolt össze Németországban, összesen 733 000 ...

Hiba volt a kijárási tilalom és a kapcsolattartási szabály a járvány ideje alatt – mondta Lauterbach

Hiba volt a kijárási tilalom és a kapcsolattartási szabály a járvány ideje alatt - mondta Lauterbach
A kijárási tilalmak, a kötelező maszkviselés a szabadban, a játszóterek lezárása a koronajárvány ...

Káosz Bajorországban a hatalmas hóesés miatt – a Fekete-erdő veszélyes lehet

Káosz Bajorországban a hatalmas hóesés miatt - a Fekete-erdő veszélyes lehet
A havazás miatt több száz baleset történt Bajorországban, 14 ember megsérült. Emellett több ...

Mától egész Németországban vége a maszk-kötelezettségnek a vonatokon és a tömegközlekedésben

Mától egész Németországban vége a maszk-kötelezettségnek a vonatokon és a tömegközlekedésben
Közel három év után mostanra szinte az összes maszkviselési kötelezettséget eltörölték Németországban. A ...

Kétszer annyi késelés Németországban a vonatokon 2022-ben – nehéz a kitoloncolás

Kétszer annyi késelés Németországban a vonatokon 2022-ben - nehéz a kitoloncolás
Egy jelentés szerint 2022-ben majdnem megduplázódott a vonatokon késsel elkövetett erőszakos cselekmények száma ...