Németország eltitkolja a muszlimok által elkövetett antiszemita támadásokat

A német hatóságok „szélsőjobboldali” incidensekként könyvelik el a muszlimok vagy arabok által elkövetett antiszemita támadásokat — fejtegeti a Jewish Telegraphic Agency (JTA)

Berlin

Az Izrael-elpusztítását propagáló eseményen az Al-Kudsz nap -on a Hezbollah libanoni terrorszervezet is szép számban képviseltette magát. 

Angela Merkel német kancellár visszautasította, hogy útját állja az éves Al-Kudsz (Jeruzsálem iszlám neve) felvonulásnak Berlinben a növekvő németországi antiszemitizmusra való tekintettel.

 

Al-Kudsz nap Berlinben

A meneten közel ezer demonstráló szólított fel a zsidó állam elpusztítására, majdnem pont egyidőben az egyik legnagyobb izraeli állami ünneppel, a Jeruzsálem nappal, amikor a zsidóság a főváros újraegyesítését, illetve a zsidó szenthelyek zsidó kézbe kerülését ünneplik.

Izrael németországi nagykövete, Jeremy Issacharoff felszólalt a szombati menet elleni demonstráción, melyen körülbelül 400-an vettek részt. Az esemény utáni twitter-üzenetében leszögezte:

“Felszólaltam Berlinben az Al-Kudsz nap és annak iráni finanszírozói ellen. Ezt a nyilvánvalóan antiszemita és gyűlöletkeltő eseményt be kellene tiltani. Iránnak, aki a terror egyik vezető támogatója, az emberi jogok sorozatos megsértője, és aki folyamatosan igyekszik aláásni a Közel-Kelet békéjét, nincs helye Berlinben.”

Gitta Connemann, Merkel pártjának egyik képviselője pénteken kijelentette, az egész Hezbollahot be kellene tiltani Németországban, mivel az egyértelműen terrorszervezet.

“Holnap lesz az Al-Kudsz menet Berlinben: Iszlamisták és baloldali szélsőségesek vonulnak majd Berlinben az antiszemitizmus és Izrael-ellenesség alatt egyesülve. A horror koalíciója. És Berlin csak nézi. Szégyen.”

— írta twitteroldalán

A német antiszemitizmusfigyelő szervezet, a Die Recherche- und Informationsstelle Antisemitismus (RIAS) több anyagot is posztolt amin olyan antiszemita, anticionista szlogenek tűntek fel, mint híres „Soha többé Soát” kijelentésre hajazó „Soha többet cionizmust”, illetve „Gyerekgyilkos Izrael” és „Szabad Palesztinát” kántálások hallatszottak.

Pénteken Mike Pompeo amerikai külügyminiszter is sürgette Merkelt a Hezbollah törvényen kívül helyezésére. A németországi amerikai nagykövet állítólag minden hivatalos találkozón felveti a kérdést német tisztviselőknek.

Amerika, Kanada, az Egyesült Királyság, Izrael, Hollandia, és az Arab Liga az egész szervezetet terrorcsoportként tartja számon, míg Németország és az EU azonban csupán katonai szárnyukat tiltotta be 2013-ban.

Merkelt korábban zsidó szervezetek bojkottfelhívással is igyekeztek döntésre bírni, azonban a német kormány vehemensen ellenezte a szervezet tiltólistára helyezését, annak ellenére, hogy a számos nemzet által terrorszervezetként számon tartott csoport mintegy 950 tagja tevékenykedik Németországban.

A muszlimok és arabok részéről érkező antiszemita eseteket a német hatóságok gyakran „szélsőjobboldaliként” könyvelik el

Így lehetséges, hogy Horst Seehofer német belügyminiszter is arról beszélt nemrég, hogy a 2018-ban feljegyzett 1800 antiszemita atrocitás 90%-át a szélsőjobboldal követi el Németországban.

Kipás férfi Berlinben. Fotó: DPA

Daniel Poensgen, az antiszemitizmust kutató német RIAS (Recherche- und Informationsstelle Antisemitismus) intézet kutatója szerint „nem igazán használhatóak a hivatalos statisztikák az antiszemitizmusról Németországban”, ugyanis az meghaladott módszereket alkalmaz, melyek hagyományosan a szélsőjobboldali antiszemitizmussal szembeni fellépésre lettek kialakítva.

A portál felelevenítette azt a 2014-es esetet, amikor egy német bíróság arra jutott, hogy nem az antiszemitizmus motiválta azt a három palesztint, akik felgyújtottak egy német zsinagógát. A döntést a német legfelsőbb tartományi bíróság 2017-ben megerősítette.

Poensgen más eseteket is idézett, mint azt a 2014-es incidenst, amikor férfiak azt kiabálták az akkori berlini Al-Kudsz meneten, hogy „Heil Hitler!” Az esetet szintúgy szélsőjobboldali incidensként könyvelték el, noha a menetek szinte kizárólagos arab résztvevői miatt ez vitatható.

A német kormány nemrég jelentést közölt az iszlamista antiszemitizmusról, ám a rendszerszintű hibákon ez sem segít — teszi hozzá a lap.

A riport egy friss belga esettel zárul, mely szerint nemrég felmentettek egy török bolttulajdonost, aki liège-i boltjában kitette a feliratot, hogy kutyák bejöhetnek, de zsidók nem.

Az esetet Joel Rubinfeld belga antiszemitizmus-ellenes aktivista „szürreálisnak” nevezte a JTA cikkében.

Németországi imám: „A zsidók egy arrogáns faj”

Egy német iszlám központ imámja antiszemita kijelentéseket tett egy videóban, amit az iszlám médiát szemléző MEMRI intézet fordított le.

Merkel nem akar tiltást

Németországban a Hezbollah katonai szárnya be van tiltva, de a “politikai szárny” nincs, így semmi akadálya annak, hogy az iszlámisták legális eszközökkel  gyűjtsenek adományokat “karitatív” célokra, toborozzanak híveket, terjesszék propagandájukat, építsék kapcsolati hálójukat .

A juniusi felvonulás után, most a (sokak által szélsőjobboldalinak bélyegzett) AfD párt törvényjavaslatot terjesztett a Bundestag elé, mely az iszlámista szervezett németországi működésének teljes betiltását javasolja. Erre eddig az Angela Merkel vezette kormány nem mutatott hajlandóságot.

Ebben a javaslattévő egyebek közt leszögezi, hogy a libanoni szervezet működése veszélyt jelent Németország törvényes rendjére. Felszólítja a kormányt, hogy vizsgálja meg a Hezbollah teljes betiltásának törvényes feltételeit, és ezt léptesse is életbe; továbbá zárja el azokat a csatornákat – országos és tartományi szinten –, amelyeket a Hezbollah a rendelkezés kijátszására felhasználhat.

Ez itt az Ön hirdetésének helye. Hirdetés elhelyezésével kapcsolatban írjon nekünk!

További cikkek...

Török és külföldi vendégmunkások jönnek a német repterekre – nagy a munkaerőhiány

Török és külföldi vendégmunkások jönnek a német repterekre - nagy a munkaerőhiány
Tekintettel a német repülőtereken tapasztalható akut munkaerőhiányra és katasztrófális helyzetre, a német kormány ...

Minimálbér, szerződéskötések – Mi változik a felhasználóknak júliustól Németországban?

Minimálbér, szerződéskötések - Mi változik a felhasználóknak júliustól Németországban?
A jövőben a régi kisebb elektromos készülékeket ingyen le lehet adni az élelmiszerüzletekben. ...

Jövőre jelentősen növekszik az egészségügyi szolgáltatási járulékfizetés Németországban

Jövőre jelentősen növekszik az egészségügyi szolgáltatási járulékfizetés Németországban
A német egészségügyi miniszter bejelentette, hogy jövőre a törvény által meghatározott egészségügyi szolgáltatási ...

“Nehéz ősz előtt állunk”, mondta Lauterbach – tanácskoztak a német egészségügyi miniszterek

"Nehéz ősz előtt állunk", mondta Lauterbach - tanácskoztak a német egészségügyi miniszterek
Még az egészségügyi miniszterek konferenciája után sincs pontos terv arra vonatkozóan, hogy a ...

Megszűnik az ingyenes tesztelés Németországban – 3 Euró lesz júliustól

Megszűnik az ingyenes tesztelés Németországban - 3 Euró lesz júliustól
Jelenleg Németországban minden lakosnak joga van havonta egyszer egy ingyenes koronateszt elvégzésére teszt-központokban, ...

Ausztria végleg eltörli a koronavírus elleni védőoltás kötelezettséget

Ausztria végleg eltörli a koronavírus elleni védőoltás kötelezettséget
Ausztria konzervatív-zöld kormánya bejelentette, hogy végleg eltemeti a kötelező koronavírus elleni védőoltás bevezetéséről ...

Németországban gázellátási vészhelyzet van – bejelentették a második riasztási fokozatot

Németországban gázellátási vészhelyzet van - bejelentették a második riasztási fokozatot
A német kormány a gázpiac feszült helyzete miatt a mai nappal bejelentette a ...

Németország: Lauterbach szerint a nyári járványhullám valósággá vált – Bajorország kötelező oltást akar 60 év felett

Németország: Lauterbach szerint a nyári járványhullám valósággá vált - Bajorország kötelező oltást akar 60 év felett
Lauterbach német egészségügyi miniszter szerint a koronavírus nyári hulláma mára valósággá vált. Az ...

Június 16-a ünnepnap több helyen Németországban – dugókra kell számítani a hosszú hétvégén

Június 16-a ünnepnap több helyen Németországban - dugókra kell számítani a hosszú hétvégén
A katolikus Fronleichnam (Úrnapja) június 16-án Németországban több helyen ünnepnap, idén csütörtökre esik. ...

Németország: hiába az üzemanyagár-adókedvezmény, nem csökkentek az árak

Németország: hiába az üzemanyagár-adókedvezmény, nem csökkentek az árak
Az energiaadó-csökkentésnek Németországban valójában mentesítenie kellene a fogyasztókat a magas üzemanyagártól. Mostanra azonban ...

Németország visszaállítja a határellenőrzést hétfőtől, június 13-tól ideiglenesen

Németország visszaállítja a határellenőrzést hétfőtől, június 13-tól ideiglenesen
Június 13-tól, hétfőtől Németország ismét bevezeti a határellenőrzést július 3-ig. Elmau-ban rendezik június ...