Németország: eltolódik az ingyenes gyors-tesztek bevezetése

Késik a gyors-teszt Németországban

Jens Spahn német egészségügyi miniszter pár napja jelentette be, hogy az ingyenes gyors-teszt március 1-től lesz elérhető Németország szerte a patikákban és teszt-központokban betanított személyzet által.

Ez azonban el fog tolódni, mert Merkel kancellár szerint még túl sok kérdés nyitott, Spahn nem adott kellő válaszokat Merkelnek az engedélyekkel és kapacitásokkal kapcsolatban.





Egyelőre még a tartományok sem tudják, hogyan szervezzék meg a gyors-tesztek üzembe helyezését, ezért biztos, hogy március 1-től nem lesz még sehol elérhető.

Tisztázatlan még, hogy hány ingyenes gyors-tesztet végezhetnek egy személyen, ami állami támogatásból lesz finanszírozva.

Ebben az évben 500 millió gyors-teszt szállítása van már biztosítva a gyártóktól.





A politika erősen kritizálja a német egészségügyi minisztert és nem értik, hogy míg Ausztriában már rendszeres a használata, miért kell Németországban tovább halasztani.

Erről legközelebb március 3-án lesz egyeztetés a tartományokkal a tartományi vezetők konferenciáján.

Merkel nyitási stratégiájának része a gyors-tesztek bevezetése.

Közben 3 különféle otthon végezhető tesztet hagytak ma jóvá, melyek akár már néhány nap múlva kaphatók lehetnek az üzletekben.

Forrás Bild von Elchinator auf Pixabay


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.