Németország: engedélyezettek a 25.000 fős rendezvények

Ismét lehet néző a német stadionokban

Véget ért a szinte üres lelátók előtti focimeccsek ideje: a német tartományok megállapodtak a sportesemények 25 000 néző felső határában. Ennek eredményeként sok stadion újjáéled. De a kultúrrajongóknak is van miért örülniük.
A koronavírus egyre burjánzó delta-változata ellenére bizonyos körülmények között ismét lehetővé teszik a nagy sporteseményeket, akár 25 000 nézővel. Bizonyos eseményeken még több résztvevő is megengedett.

Bajorország 20.000 fős felső határt húz, de a tartományi miniszterelnökök hivatalos jóváhagyására nincs szükség. Az új szabályozást azonban továbbra is át kell ültetni a megfelelő tartományi törvénybe.

Az egyezség szerint, ha több mint 5.000 néző van, akkor helyszín férőhelyének max. a fele tölthető meg, de általában nem több, mint 25 000 ember. Bajorország csak a maximális kapacitás 35%-nak kihasználását akarja engedélyezni.

Bizonyos nagyobb események (pl. a hagyományos események) esetében a tartományok bizonyos körülmények között több nézőt is engedélyezhetnek.
Nem szabad jóváhagyni az olyan országos, több mint 5.000 nézővel rendelkező sporteseményeket, ha a helyszínen 100 000 lakosból több mint 35 megfertőződött a koronavírussal 7 napon belül (hétnapos előfordulás), vagy ha a fertőzéses eseteket nem lehet “egyértelműen körülhatárolni”. Az eseményekre a teszteltek, a beoltottak és a gyógyultak juthatnak be.

Tartományonként eltérő szabályozás

Azon kulturális eseményeknél, amelyekben egyszerre több mint 5.000 ember van jelen, a védelmi és higiéniai koncepciókat, a kapcsolattartás nyomon követését, a beléptetés kezelését, a tesztkövetelményeket, valamint a távolságra és maszkokra vonatkozó előírásokat a vonatkozó tartományi előírások alapján kell meghatározni. A nézők felső határát ezen a ponton nem említik.

Az új rendeletet a szeptember 11-ig tartó időszakra tervezik – ez az, ameddig az országos szintű úgynevezett járványhelyzet életben van, ami a kormánynak kiterjedtebb hatásköröket biztosít a járványban.
Az egyes tartományok eltérnek a megállapodástól. Baden-Württemberg az országos szintű rendezvényeket akkor akarja korlátozni, ha a fertőzöttségi szint 50-nél magasabb.

Bajorország és Baden-Württemberg az alkohol teljes betiltását tervezi. Mecklenburg-Nyugat-Pomeránia bejelentette, hogy nem lesz felső határ a nézőszámokat tekintve. Schleswig-Holstein megjegyezte, hogy a járványügyi érték mellett a jövőben az egészségügyi rendszer terheltségét is nézik.

Forrás

Ez itt az Ön hirdetésének helye. Hirdetés elhelyezésével kapcsolatban írjon nekünk!

Neked ajánljuk

Anyák napja – Szülés Németországban – blog

Anyák napja - Szülés Németországban - blog
A saját tapasztalatomat szeretném átadni a várandós magyar anyukáknak, akik a nyelvvel hadilábon ...
Elolvasom

Szakmánkénti minimálbérek Németországban

Szakmánkénti minimálbérek Németországban
Oktatás és képzés (Ausbildung és Weiterbildung) A képzésben és továbbképzésben dolgozók országszerte óránként legalább ...
Elolvasom

Magyar ízek Németországban – termékek beszerzése – blog

Magyar ízek Németországban - termékek beszerzése - blog
Magyarországon ahhoz voltam szokva, hogy a kis autómmal havonta egyszer nagy bevásárlást tartunk ...
Elolvasom

A kedvenc német ételem és receptje – blog

A kedvenc német ételem és receptje - blog
Mi a kedvenc ételem? Tette fel a kérdést egy ismerősöm. Talán a döner, ...
Elolvasom

Grindelwald Svájcban, Bernben – Németországból vonattal

Grindelwald Svájcban, Bernben - Németországból vonattal
Tartomány: Bern Cím: Grindelwald GPS: 46° 37′ 26.9904″, 8° 2′ 29.02632″ Honlap: https://grindelwald.ch/ de/sommer/ Grindelwald egy község (Gemeinde) és település Svájc, Bern kantonjában, Interlaken kerületben. Grindelwald régóta kedvelt téli üdülőhely, ...
Elolvasom

2,5 millió ember keres havonta bruttó 2.000 Eurónál kevesebbet Németországban teljes munkaidőben

2,5 millió ember keres havonta bruttó 2.000 Eurónál kevesebbet Németországban teljes munkaidőben
Németországban több mint 2,5 millió ember keres havonta bruttó 2.000 Eurónál kevesebbet. Körülbelül ...
Elolvasom

Hulladékszelektálás Németországban magyar szemmel

Hulladékszelektálás Németországban magyar szemmel
Szemét szelektálás Németországban magyar szemmel. Milyen típusú szemetet kell különválasztani? Miért érdemes ezt ...
Elolvasom

Mennyi fizetést kap a szülő, ha otthon marad a gyerekkel Németországban?

Mennyi fizetést kap a szülő, ha otthon marad a gyerekkel Németországban?
December 16-tól Németországban bezárnak az iskolák és óvodák. Van olyan tartomány, ahol már ...
Elolvasom

Kinek kell és kinek érdemes adóbevallást beadni

Kinek kell és kinek érdemes adóbevallást beadni
Kinek kell és kinek erdemes jövedelemadobevallast (Einkommensteuererklärung) beadni Nemetorszagban? Az adóbevallást az adózónak kell beadni, természetesen ...
Elolvasom
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.