Németország: február 22-én nyitnak az általános iskolák és óvodák a legtöbb tartományban

Iskolakezdés Németországban februárban

Németországban a lezárások március 7-ig lettek meghosszabbítva, de a fodrászok március 1-én országszerte megnyithatnak, az iskolákról és óvodákról pedig tartományonként önállóan dönthetnek.

Több tartomány is már bejelentette, hogy február 22-én váltakozó oktatással megnyitja az általános iskolákat és az óvodákat, ezek közé tartozik Baden-Württemberg is.

Baden-Württemberg miniszterelnöke Winfried Kretschmann elmondta, hogy habár sikerült a számokat jóval 60 alá nyomni (új fertőzések / 100.000 lakos / 7 nap), ennek ellenére korai lenne még további enyhítés.

A tartományban a kijárási korlátozást egy bírósági ítélettel feloldották, ezt már csak olyan területeken vezethetik ismét be, ahol a fertőzések száma megnövekszik, ill. meghaladja az 50-es értéket.
Iskola nyitások

Baden-Württemberg mellett Berlin, Brandenburg, Hessen, Rheinland-Pfalz, Saarland, Sachsen (február 15-től), Sachsen-Anhalt (március 1-től), Schleswig-Holstein, Mecklenburg-Vorpommern, Niedersachsen, Nordrhein-Westfalen tartományok jelentették be, hogy február 22-től fokozatosan megnyitják az óvodákat és az általános iskolákat.

Egyes tartományok kikötik, hogy csak ott, ahol a fertőzések nem haladják meg az 50-es értékes.

A többi tartományban, mint Bayern, Thüringen, Bremen és Hamburg, még nem döntöttek az iskolanyitások időpontjairól.

www.swr.de www.ntv.de


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.