Németország: Három otthon végezhető gyors-tesztet hagytak jóvá

otthoni gyorsteszt Németország

A német hivatal a mai napon 3 különféle otthon végezhető tesztet engedélyezett Németországban, melyek hamarosan kaphatóak lehetnek az üzletekben.

A jóváhagyásnál a műszaki ellenőrzésen kívül figyelembe vették azt is, hogy a laikusoknak mennyire biztonságos a használata, pl. a használati utasítás mennyire érthető.

Az engedélyező hivatalban gyorsított eljárásban hagyták jóvá 30 teszt közül most ezt a 3 tesztet, hogy mielőbb elérhetőek legyenek az üzletekben megvásárlásra.

Mindegyik tesztnél a vizsgálat során a mintákat az elülső orr területén lévő keneten keresztül kell venni, a gyártók által elvégzett vizsgálatok alapján a tesztek használata laikusok számára is biztonságos.

Jens Spahn német egészségügyi miniszter reggel a ZDF adónak nyilatkozott, miszerint további otthoni tesztek jóváhagyására számít a jövő héten.

A műsorban beszélt az ingyenes gyors-tesztekről is, melyeknek bevezetése csúszik.

Az oltás mellett a tesztelés egy fontos eszköz a járvány kezelésében, különösen, mióta a brit vírus variáns megjelent.

Az ingyenes antigén gyorst-tesztekről, melyeket a patikában és a teszt-centrumokban lehet majd elvégeztetni, a tartományi vezetők találkozóján egyeztetnek, március 3-án.

Forrás Photo by Medakit Ltd on Unsplash


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.