Németország: Herfordban meghalt egy fiatal nő az AstraZeneca vakcinától

AstraZeneca oltástól halt meg egy fiatal nő Németországban

A AstraZeneca oltás után meghalt egy 32 éves fiatal nő. Herford körzete most megerősítette, hogy a halál oka összefüggésben áll az oltással.

Agyvérzésben halt meg egy 32 éves nő márciusban Németországban 11 nappal az AstraZeneca oltás után. A hatóságok elismerik, hogy Dana Ottmann az oltás miatt halt meg.

Ez a Münsteri Törvényszéki Orvostani Intézet zárójelentéséből derült ki.

“A Greifswaldi Egyetem Immunológiai és Transzfúziós Orvostudományi Intézetének eredményei azt mutatják, hogy az AstraZeneca oltással szembeni immunreakció a nő halálához vezetett. A halál oka tehát egy véralvadási rendellenesség volt, amely agyvérzéssel járt”.

Az elmúlt hetekben több EU országban is, pl. Spanyolországban és Luxemburgban, röviddel az oltás után agyvérzésről számoltak be, de eddig nem állapítottak meg közvetlen összefüggést.

Április óta Németországban az AstraZeneca csak 60 év felülieknek ajánlott, Dániában teljesen leállították az vakcinával való oltást.

Forrás


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.