Németország: jöhet a “Lockdown light” – október 28-án döntenek

++FRISSÍTÉS++ Az új szabályozások a vártnál szigorúbbak lettek, november 2-tól lépnek érvénybe és 4 hétig tartanak előreláthatólag. A részletekről itt lehet olvasni.

A gyorsan növekvő koronavírus fertőzésekre való tekintettel Angela Merkel országszerte jelentősen szigorítani szeretne az intézkedéseken. Merkel október 28-ára hívta össze a tartományok vezetőit egy videó krízis-konferenciára.

Itt a közélet lehetséges további korlátozásait fogják megbeszélni, ami más lesz, mint az év elejei.

Az iskolák és óvodák nyitva maradnának, kivéve ott, ahol a fertőzöttek száma drámaian megnövekszik.





Az üzletek sem zárnának be. Egyes információk szerint Merkel különösen a gasztronómia és a rendezvények területén szeretne Németország szerte szigorításokat, így az éttermek és a bárok zárhatnak be.

Eddig teljes lezárás (Lockdown) Bajorországban, az osztrák határnál, Berchtesgadener Land-ban van, ahol az iskolák és az éttermek is bezártak és kijárási szigorítást vezettek be 14 napra. Október 27-től Rottal-Inn-ben is ilyen lezárás lesz.

A karácsonyi vásárokat Frankfurt és Nürnberg mellett sorra mondják le a városok.

A hétvégén Merkel ismét felhívta a polgárok figyelmét, hogy csökkentsék a találkozásaikat és elmondta, hogy csak azt tudja elismételni, amit már az október 17-i beszédében elmondott.

Merkel és a tartományok vezetői utoljára október 14-én ültek össze és egyeztettek. Már akkor várható volt, hogy 10 nap után ismét tanácskozniuk kell a további szigorításokról.





FORRÁS: www.t-online.de


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.