Németország: a mai naptól rizikó-terület lett Győr-Moson-Sopron, Ausztriában pedig Vorarlberg

A mai nap folyamán Magyarország újabb területét sorolták Németországban a rizikó-területek közé.

Mától Győr-Moson-Sopron megye is rizikó-területnek számít Németországban. Ezen kívül még Ausztriában Bécs után Vorarlberg, valamint Csehország szinte teljes területe, Romániában pedig Kovászna, Írországban Dublin került fel a listára.

Ez azt jelenti, hogy aki innen érkezik Németországba, vagy az elmúlt 14 napban ott tartózkodott, annak hivatalos előírás szerint, jelentkeznie kell a helyi egészségügyi hivatalnál (Gesundheitsamt) és házi karanténban kell maradnia, míg meg nem kapja a negatív tesztet, melyet 72 órán belül köteles elvégeztetni.

teszt elvégeztetése kötelező a rizikó-területről érkezőknek.

Szeptember 15-töl a nem rizikó-területről visszaérkezöknek megszűnt az ingyenes tesztlehetőség. Hogy hol ingyenes és hol nem, tartományonként változhat.

A németországi magyar nagykövetség oldalán többek között ez is olvasható:

“Mentesül a németországi tesztelési és karanténkötelezettség alól az a személy, aki 48 óránál nem régebbi negatív SARS-CoV-2 teszteredménnyel rendelkezik, és ezt a német hatóságnak bemutatja. ” Ennek német vagy angol nyelvűnek kell lennie.

Markus Söder, bajor miniszterelnök ígéretet tett, hogy Bajorországban ingyenes marad a tesztelés minden visszatérönek.

Aki vonattal vagy repülővel érkezik, a határnál ellenőrzésre számíthat, ahol rögzítik az adatait, ahogy ezt már korábban is megírtuk.

A Robert Koch Institut honlapján lehet figyelemmel követni, hogy Németországban melyek számítanak rizikó-területeknek. A lista folyamatosan frissül.

A mai napon még a további területek kerültek Németországban rizikó-terület besorolásába: Dánia, Franciaország, Horvátország, Hollandia, Portugália és Szlovénia bizonyos területei. A részletes listát az RKI oldalán olvashatjuk.

Új szabályok október 15-től lépnek érvénybe, a tervek szerint egy új online-portálon kell beutazáskor digitálisan regisztrálnunk adatainkkal Németországba utazás előtt. Részleteket itt olvashatunk.

2020. szeptember 24-i állás. Ezek az ország területek vannak jelenleg rizikó-területek közé sorolva, ide nem ajánlja a német külügyminisztérium az utazást

Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.