Németország: megszűnik a tesztkötelezettség az iskolákban a legtöbb tartományban húsvét után

Húsvét után megszűnik a tesztkötelezettség az iskolákban Németországban

Bajorország április végén megszünteti a kötelező koronatesztet az iskolákban és óvodákban. Erről a bajor kabinet döntött. Májustól már nem kell tesztelni a gyerekeket és a fiatalokat ahhoz, hogy óvodába vagy iskolába járhassanak. Baden-Württemberg április 25-től függeszti fel ezt a kötelezettséget és több tartomány is bejelentette már.
Bajorország május 1-jétől a német kormány új karantén-szabályára alapozva, mely szerint ekkortól nem jár karantén a koronavírus megbetegedésnél, átrendezi a koronateszt koncepcióját az iskolákban és a gyermekgondozási intézményekben és megszüntetik a tesztkötelezettséget.

Klaus Holetschek (CSU) bajor egészségügyi miniszter azt mondta: “Nincs értelme folytatni a tesztelést, ha feloldják a karantén-szabályokat.”

A kormány és tartományok egészségügyi miniszterei hétfőn megállapodtak arról, hogy május 1-jétől csak önkéntes alapon és rövid időre kell elkülöníteni vagy karanténba helyezni a fertőzötteket és azok kapcsolattartóit.

Bajorország nincs egyedül ezzel a lépéssel: Baden-Württembergben csak a húsvéti ünnepekig érvényes az iskolai kötelező tesztelés, vagyis április 25-ig, de más tartományok is bejelentették, hogy eltörlik az iskolások kötelező teszteléseit.
Az óvodák önként folytathatják a PCR poolteszteket

Április után is nyitva áll azonban egy lehetőség az óvodák számára: az óvodák még augusztus végéig kínálhatnak PCR-pooltesztet a gyermekek számára önkéntes alapon Bajorországban.

Baden-Württemberg

A baden-württembergi iskolákban a húsvéti ünnepek után megszüntetik a kötelező teszteléseket.

Az önkéntes tesztek azonban továbbra is lehetségesek lesznek. Április 25-től a tünetekkel rendelkező iskolásokat és tanárokat továbbra is ingyenesen tesztelhetik. A jelenlegi tesztkötelezettség azonban megszűnik.

Forrás1 Forrás2


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.