Németország Merkel: 3G szabály a belföldi vonatjáratokon is?

3G szabály a vonatokon Németországban? Merkel terve

Merkel állítólag azt tervezi, hogy a vonatokon is bevezeti a tesztelési kötelezettséget az oltatlanoknak, vagyis a 3G szabályt, és minden belföldi repülőjáraton is. Ennek lehetőségét vizsgálják most egyes információk szerint.




Jön a 3G szabály hamarosan a belföldi vonat és repülőjáratokon is Németországban? Egyes médiainformációk szerint Merkel ennek lehetőségét akarja kivizsgálni.

Csak oltottak, teszteltek vagy gyógyultak a távolsági belföldi közlekedésben, ez Franciaországban és Olaszországban már valóság és hamarosan akár egész Németországra is érvényes lehet.

Az információk szerint Merkel ezt a növekvő járványügyi számokkal magyarázná. A közlekedésügyi miniszter Andreas Scheuer-t már állítólag megbízta Merkel azzal, hogy ennek bevezethetőségét kivizsgálja. Erről hétfőn fognak tárgyalni a parlamentben.




Korábban ezt követelte az orvos-politikai szakértő Karl Lauterbach, szerinte a delta vírusvariáns a tömött járatokon könnyen terjed.

Az ellenőrzés kimenetele még kérdéses és ellenzők szerint túlzás lenne az új szabály.

Németországban 3 hónappal hosszabbították meg a járványügyi vészhelyzetet, ezzel gyakorlatilag bármilyen járványügyi szabályt elég gyorsan be tudnak vezetni.

Egy új felmérés szerint pedig a fiatalok és a nyaralásból visszaérkezők a 4. hullám fő okozói és a fiatalok lesznek a leginkább érintettek benne.




Forrás


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.