Németország: Előreláthatőlag nov. 8-től új karanténszabályok lépnek érvénybe

Előreláthatólag November 8-tól új szabályzat lép érvénybe Németországban a tesztelést, a karantént és a beutazást illetően. Ezt eredetileg október 15-ére tervezték, melyet nem sikerült megvalósítani.

Amit egyelőre tudni, hogy annak, aki Németországba utazik egy rizikó-területről, egy új online-portálon kell majd digitálisan bejelentkeznie.

Az új online-portálon be kell adnunk az adatainkat, melyek egyből a helyi egészségügyi hivatalhoz is eljutnak majd.

A bejelentkezés után kapunk egy visszaigazolást, amit aztán a beutazáskor egy ellenőrzés folyamán kell a rendőrnek, pl. a reptéren megmutatni.

Aki ezt a kötelességét beutazáskor elmulasztja, pénzbüntetésre számíthat.

Kivételek továbbra is a határmentén élők lesznek, akik munka miatt lépik át a határokat.

Az új karantén rendelet mintát a német belügyminisztérium és az egészségügyi minisztérium dolgozta ki közösen. A tartományok saját felelősségükre kell, hogy bevezessék.

Belső, nem hivatalos forrásokra hivatkozva írja a Focus online, hogy előreláthatólag a beutazáskor magunkkal hozott negatív koronateszttel nem lehet majd a karantént kiváltani, a kötelező tesztelést pedig fölváltaná a min. 5 napos karantén.

FORRÁS: www.t-online.de www.zeit.de


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.