Németország: október 15-től várható az új teszt-stratégia

A következő hetekben, hónapokban egyre többet tudhatunk meg a különböző tesztelési lehetőségekről“- mondta a német egészségügyi miniszter Jens Spahn (CDU) szerdán Berlinben, miután megbeszélést tartott a tartományok vezetőivel.

Nem tudom Önöknek pontosan megmondani mikor, de belátható időn belül lehetőségünk lesz az otthoni tesztelésre is, a cégek már dolgoznak rajta.” – mondta Spahn.





Ezeket a hivataloknak is engedélyezniük kell, mivel a Covid-19 bejelentés-köteles betegség.

Az október közepére bejelentett új teszt-stratégiát illetően azt mondta, hogy biztos benne, hogy az ún. antigén-tesztek is havi többmilliós számban fognak rendelkezésre állni és lesznek használhatóak.

Jelenleg arról folyik az egyeztetés a tartományok vezetőivel és a szakemberekkel, hogy a jövőben melyik területen lesz a hagyományos PCR-teszt használva, és hol a gyors-teszt. Hogy ki állja majd ezek költségét szintén fontos kérdés.





Spahn pár napja már bejelentette, hogy a gyors-tesztek a részei lesznek az új korona-teszt-stratégiának, ami a tervek szerint október közepétől indul.

Ezek minőségileg jobbak lesznek így pl. az idős-otthonok látogatóit lehet majd tesztelni velük és egy azonnali eredményt látni.

Több ezer fős koncerthez nem biztos, hogy alkalmasak lesznek Spahn szerint.

FORRÁS: www.faz.net


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.