Németország: Spahn tesztkötelezettséget akar minden beutazónak

A német egészségügyi miniszter tesztet akar minden beutazónak

A német egészségügyi miniszter tesztkötelezettséget akar bevezetni minden Németországba utazónak, ebbe azonban a német parlament egyelőre nem támogatta. A kormány és a tartományok hamarosan összeülnek, hogy újabb szabályokról döntsenek a fertőzésszámok emelkedése miatt.




A német egészségügyi miniszter tervei között szerepel, hogy bevezesse a tesztkötelezettséget minden országból beutazónak.

Most csak azoknak kell, akik repülővel érkeznek az országba, vagy magasan fertőzött (Hochrisikogebiet) területről, pl. Spanyolország, Portugália, Hollandia.

A területi besorolásokat az rki oldalán nézhetjük meg. A védettségi igazolvánnyal rendelkezőkre nem vonatkozna az új szigorítás.

Ez a terv már júniusban téma volt, de nemrég szeptember 10-ig hosszabbították meg a jelenlegi beutazási szabályokat.

Eddig a kormányban nem értett mindenki egyet ilyen nagyméretű szigorítással.

Most viszont Mecklenburg-Vorpommerns miniszterelnöke is felszólalt a szigorítás mellett. Szerinte azonban a tesztkötelezettség nem lenne elég, szükség lenne a min. 5 napos karantén, mondta Manuela Schwesig.

Azt is közölte, hogy a tartomány kész lenne egyedül is bevezetni ezt a szabályozást és ehhez kér támogatást a német kormánytól, hogy ezt tegyék lehetővé az egyes tartományok számára, akárcsak tavaly.




Hamarosan ismét tárgyal a kormány és a tartományi vezetők az új korona-szabályokról

A német kormány a gyorsan növekvő fertőzöttségi számok miatt ismét hamarosan össze akar ülni a tartományok vezetőivel és beszélni akarnak az új szabályokról a járvány leküzdéséhez.

Habár egyelőre még alacsonyak a fertőzöttségi számok, de gyorsan nőnek. Mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy elkerülje Németország a tavalyi évhez hasonló helyzetet.

FRISSÍTÉS: Augusztus 10-én lesz a tanácskozás.

A téma az oltásra való ösztönzés lesz és az új beutazási szabályok megbeszélése.




A Robert Koch Intézet szerint a 7 napos 100 000 lakosra jutó új fertőzések száma reggeltől 14,3-ig emelkedett – előző nap az érték 13,8 volt, a legutóbbi legalacsonyabb pedig július 6-án 4,9 volt.

1788
Szerinted teljes lezárás ill. szigorítás lesz ősszel / télen, vagy csak azoknak, akik nincsenek beoltva? 2021. július 7.

Forrás1 Forrás2 Foto wiki


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.