Jens Spahn német egészségügyi miniszter több szabadságot adna a beoltottaknak

Németország több szabadság oltással

A teljes koronavírus védőoltással beoltott emberek a jövőben úgy lesznek kezelve, mint a negatívra tesztelt emberek. Ezt az ígéretet tette a német egészségügyi miniszter, Jens Spahn. Az egészségügyi szakértő Lauterbach egyetért.

Németországban az egészségügyi miniszter nyilatkozott a már beoltottak lehetséges kiváltságairól, amely az RKI legújabb tudományos kutatásain alapszik.

Jens Spahn terve szerint, akit már másodszorra is beoltottak, akár már a következő hetekben is visszakaphat bizonyos szabadságot.

Aki be van oltva, az tesztkötelezettség nélkül mehet a boltba vagy a fodrászhoz, valamint az RKI számításai szerint karanténba sem kell már mennie.

– nyilatkozta Jens Spahn a Bild am Sonntag lapnak.

Ez akkor lép érvénybe, ha a harmadik hullámot sikerül megtörni és a gyorsteszt szisztéma meglesz az üzleteknél.

Ettől függetlenül a beoltottaknak minden más higiéniai szabályt be kell tartaniuk, mint például a távolságtartás és a maszkviselés.

– mondta Spahn.

Ezt a kijelentését Spahn az RKI intézet legújabb tudományos tanulmányaira alapozta.

Ebben ez áll:

“A jelenlegi ismeretek szerint a teljesen beoltott emberek fertőzési kockázata legkésőbb a második oltási dózis beadását követő 15. naptól alacsonyabb, mint a negatív antigén gyorsteszt esetén a tünetmentesen fertőző embereknél.”

Február elején a német etikai bizottság még elutasította az ilyen fajta megkülönböztetést, igaz, akkor is csak “egyelőre”.

Lauterbach egy nyilatkozatában alátámasztotta a hírt és támogatja ezt az eljárást, bár ő inkább az éttermek belső részénél tudja ezt jobban elképzelni és nem a fodrászatoknál.

Forrás Címplap foto


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.