Németország szeptember 10-ig hosszabbítja meg a jelenlegi beutazási szabályokat

Új beutazási szabályok Németországba szeptember 10-ig

A német kormány szerda délelőtt döntött a jelenlegi korona-szabályozású beutazási szabályok szeptember 10-ig történő meghosszabbításáról. A vártnál kevesebb változás lesz egyelőre, vagyis a karanténkötelezettségen könnyítenek.
Jens Spahn 2021. július 21-én Berlinben mutatta be az új németországi beutazási szabályokat.

A jelenlegi szabályozások július 28-ig vannak érvényben.

Habár július közepén a német sajtó beharangozta, hogy nagyobb változások lesznek augusztustól a beutazási szabályokban, ez egyelőre elmaradt. A tervek szerint megszűnt volna a rizikóterület besorolás, és azt is fontolgatták, hogy minden beutazótól negatív tesztet kérnek.

Az oltottak korábban befejezhetik a karantént

A változtatás egyelőre csekély. Azokra a beoltottakra vonatkozik, akik az un. vírusvariáns területekről (Virusvariantengebiete) érkeznek vissza.

Rájuk július 28-ig szigorú 14 napos kötelezően letöltendő karanténkötelezettség vonatkozik. Az új beutazási szabállyal ők a karantént korábban befejezhetik. Ennek részleteiről az egészségügyi minisztérium majd még további tájékoztatást ad.
A bejelentések szerint az RKI hamarosan megjelenít a honlapján egy listát, hogy mely otlóanyagok számítanak hatékonynak a vírusvariánsokkal szemben és melyekre lesz érvényes ez az új szabály.

Új beutazási szabályok azoknak, akik olyan vírusvariáns területről érkeznek, melyek a karantén ideje alatt kerülnek új besorolásba

A másik dolog, amiben változtatás lesz július 28-a után, az azokra vonatkozik, akik habár vírusvariáns területről érkeztek, de miközben karanténban vannak, a hely magasan fertőzött területté (Hochinzidenzgebiet), vagyis kevésbé veszélyes besorolásúvá válik.

Ebben az esetben ők is 5 nap elteltével egy negatív koronateszttel szabadulhatnak. Ilyen eset volt nemrégiben Portugália.

Az új szabályozások tehát július 28-tól lépnek érvénybe és szeptember 10-ig lesznek érvényesek.

Spahn egészségügyi miniszter elmondása szerint szükséges a jelenlegi szabályokat meghosszabbítani a járványügyi helyzet miatt.
Forrás


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.