Németország: tartományonként változó szigorítások jöhetnek január 10. után

Németországi lezárások januárban

Ma délután, a közelgő tartományi miniszterelnöki konferencia előkészítéseként a tartományok telefonos megbeszélésen megállapodtak a jelenlegi lezárások meghosszabbításában január 10-e után.

Nem volt azonban egyetértés abban, hogy 2 ill. 3 hétre hosszabbodjon a szigorítás.

Elsősorban a magasan fertőzött tartományok vezetői gondolják úgy, hogy január 31-ig kellene meghosszabbítani a szigorításokat.





Ilyenek pl. Baden-Württemberg, Bajorország, Sachsen és Thüringen.

A vita az iskolák és óvodák megnyitásáról is hasonló volt.

A magasan fertőzött tartományok szeretnék még továbbra is zárva tartani őket, a járványban kevésbé érintett tartományok viszont fontolgatják, hogy az óvodák és az iskolák a 7. osztályig január 11-vel megnyitnának. A feslőtagozatokban pedig váltakozó, ill. távoktatás folyna.

Elképzelhető tehát, hogy tartományonként különböző intézkedéseket hoznak január 11-től, írta a Frankfurter Allgemeine Zeitung exkluzív híreiben.

Merkel és a tartományok vezetői január 5-én tárgyalnak erről, korábban a német egészségügyi miniszter jelezte, hogy szinte biztosan meg fognak hosszabbodni a szigorítások, de virológusok is szólaltak fel a feloldások ellen.


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.