Németország: Tübingen a vendéglátást is megnyitná jövő héttől teszteléssel

Tübingen tesztekkel nyitna

***Frissítés*** Baden-Württemberg jóváhagyta a tervet, március 16-tól nyit Tübingen április 4-ig teszteléssel.

A tübingeni egyetem ellenőrzésével folyik a modell-program, a város polgármestere Boris Palmer bízik a sikeres kísérletben.





Tübingen polgármestere március 16-tól megnyitja a gasztronómia teraszait, a üzleteket és a kulturális intézményeket, (mozi, színház) de csakis a gyors-tesztek szigorú ellenőrzésével.

Minden belvárosi üzletbe látogatónak gyors-tesztet kell felmutatnia. Ez alól csak a könyvesboltok és az élelmiszer üzletek kivételek.

Mindezt egy háromhetes minta-projektben vezeti be a város, ehhez a tartományi vezetésnek is engedélyt kell adnia, amit március 15-én megkapott.





A polgármester elmondta, hogy hétfőtől 5, keddtől 6 teszt-állomás üzemel be, ahol óránként 1.000 tesztet tudnak majd elvégezni. A tesztelés ingyenes, írja az rtl hírportál.

A negatív teszt-eredményért egy tanúsítványt kap mindenki, egy un. “Tübingeni Napijegyet”.

Hogy a kísérlet mennyire lesz sikeres, azt majd csak a járványügyi számok alapján tudják megállapítani a kísérlet végével, április elején.

Németországban március 3-án döntöttek a tartományi vezetők és Merkel arról, hogy a nyitást fokozatosan és a fertőzöttségi számokhoz igazodva, regionálisan vezetik be.




TÜBINGEN, WEIMAR UTÁN KÜLÖN UTAKON

Ezzel Tübingen lenne Németországban a második város, ahol eltérnének a megegyezettektől. Weimar városa (Thüringen) úgy döntött, hogy a nyitást nem a járványügyi számokhoz kötné, hanem a kórházakban lévő ágyak foglaltságához (Betten-Inzidenz).

Itt április végéig tartana ez a fajta minta-projekt, melyet az egészségügyi minisztériumnak még jóvá kell hagynia.

Forrás


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.