Németország visszaállítja a határellenőrzést hétfőtől, június 13-tól ideiglenesen

Ismét határellenőrzés lesz Németországban júniusban a G7 csúcstalálkozó miatt

Június 13-tól, hétfőtől Németország ismét bevezeti a határellenőrzést július 3-ig. Elmau-ban rendezik június 26-28-ig a G7-ek találkozóját Bajorországban, a Schloss Elmau-ban, az ellenőrzés ennek védelme érdekében lesz.
Június 26. és 28. között a világ hét leghatalmasabb állam- és kormányfője találkozik Bajorországban. A legbefolyásosabb ipari országok képviselőiként a Garmisch-Partenkirchen melletti Schloss Elmau-ban tartják a G7-csúcstalálkozót. A biztonsági követelmények ennek megfelelően magasak.

A német belügyminisztérium bejelentette, hogy a G7-csúcstalálkozó és résztvevőinek védelme érdekében ideiglenesen visszaállítják a határellenőrzést a schengeni övezet belső határain.

Németországon kívül a bizottság tagjai még Franciaország, Olaszország, Japán, Kanada, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok.

Június 13-tól, hétfőtől 2022. július 3-ig tart az ellenőrzés. A minisztérium közleménye a következőképpen indokolta az intézkedést: “Az ellenőrzések célja, hogy megakadályozzák, hogy potenciális erőszakos bűnözők bejussanak a területre.
A bajor belügyminiszter Joachim Herrmann (CSU) szintén feltétlenül szükségesnek tartja az ellenőrzések bevezetését.

Ellenőrzés az utakon, a légi és a vizi határokon

A tájékoztatás szerint nem kell folyamatos ellenőrzésre számítani, idő és helyszín szempontjából is rugalmasak lesznek, és inkább helyzettől függően alakítják. De a beutazóknak ez idő alatt bármikor számítaniuk kell ellenőrzésre. A minisztérium azt javasolta minden utazónak, hogy ne felejtse el magával vinni útlevelét vagy személyi igazolványát.

Schloss Elmau, Bajorország

Az erőszakos bűnözők külföldről érkezésének megakadályozása

A térségben több ezer résztvevős demonstráció várható. A határellenőrzés elsődleges célja a potenciális erőszakos bűnözők külföldről érkezésének megakadályozása.

Joachim Herrmann bajor belügyminiszter üdvözölte a határellenőrzés ideiglenes felállítását.

A németországi belső határellenőrzés már a 2015-ös G7-csúcson is bevált. A világpolitikai helyzet ismét romlott ahhoz képest. Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy a zavargókat és a rendbontókat már a kezdetektől fogva leállítsuk.

– mondta Herrmann.

Emiatt az utazóknak a teljes említett időszakban ellenőrzésre kell számítaniuk, akár fennakadásokra is, ami a biztonság érdekében elengedhetetlen lehet.
A G7-csúcs ideje alatt több ezer résztvevős demonstráció várható mind a közeli Garmisch-Partenkirchenben, mind a bajor fővárosban, Münchenben.

Joachim Herrmann: “A lakosságot és a résztvevőket védjük.”

A bajor határrendészet támogatja a német rendőrséget az ellenőrzésekben. A csúcstalálkozó zavartalan lebonyolítása a legfontosabb. Bajorország mindent megtesz, hogy megvédje a csúcstalálkozó résztvevőit és vendégeit, valamint a helyi lakosságot, mondta Herrmann.

Forrás1 Forrás2


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.