Németországban a légiközlekedésben marad a tesztkötelezettség

Németországban marad a tesztkötelezettség a légiközlekedésben

Németország tartományainak egészségügyi miniszterei úgy döntöttek, hogy a légiközlekedésnél továbbra is megmarad a tesztkötelezettség a járványügyi számok csökkenésének ellenére is, a delta vírusvariáns miatt. Az oltási központok is változatlanul megmaradnak szeptember végéig biztosan.
A csökkenő járványügyi számok ellenére is megmarad a légiközlekedésben a tesztkötelezettség Németországba való beutazás előtt. De a Tageschau cikke alapján a vonatjáratok és az utak ellenőrzését a határoknál megerősítik a nyár folyamán.

>>> Magyarország június 24-től megnyitja a határait

A német egészségügyi miniszterek a szerdai müncheni konzultációján ebben egyeztek meg, főleg a delta vírus variánstól való félelem miatt.

A beutazásnál a tesztkötelezettség mellett alábbi szabályok érvényesek:

  • A rizikóterületről érkezőknek negatív tesztet kell felmutatniuk. Ha nem tudnak, 10 napos karantén jár.
  • A magasan fertőzött területről érkezőknek 10 napos karantén jár, amit legkorábban 5 nap elteltével lehet egy negatív teszttel feloldani.
  • A vírus variánssal fertőzött területről érkezőknek 14 napos karantén jár, amit nem lehet feloldani. Ilyenek most pl. Nagy-Britannia, Brazília, India, Dél-Afrika.

Erről tájékoztatott Jens Spahn német egészségügyi miniszter a mai sajtótájékoztatóján.
Ezzel Németország a szigorúbb utat választja, mint amiben az EU tagállamai néhány napja megállapodtak, miszerint fokozatosan és összehangoltan enyhítik az utazási feltételeket.

A tesztelés az iskolákban marad

Az iskolákban és az óvodákban megtartják a heti kétszeri tesztelést, az ingyenes tesztelési lehetőség ősszel és ha kell télen is megmarad. A cégeknek szeptember végéig továbbra is kötelességük felajánlani a dolgozóinak a rendszeres és ingyenes tesztelési lehetőséget.

Az oltási központok is megmaradnak (2.0 elnevezéssel), hogy szükség esetén gyorsan ismét üzembe tudják helyezni őket, de az idősek utó-oltása miatt is szükség lehet rájuk.
A szerdai sajtótájékoztató Jens Spahnnal, a videó legvégén beszél a beutazási szabályokról

Forrás


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.