Németországban kétséges, hogy újra megnyitnak az iskolák

Nem biztos, hogy megnyitnak az iskolák Németországban

Lauterbach: „Nem térhetünk vissza a jelenléti oktatáshoz“

Még nem eldöntött, hogy a jelenleg január10-ig tervezett korlátozásokat követően hogyan folytatódik a tanítás. Az SPD egészségügyi szakértője, Karl Lauterbach szerint nem lehet visszatérni a szokványos jelenléti oktatáshoz.

Az SPD egészségügyi szakértője, Karl Lauterbach szerint nem szabad visszatérni a normális iskolamenethez a január 10-ig tartó korlátozások után.

Szerinte a 30 fő feletti osztálylétszám mellett a maszkviselés és szellőztetés nem elegendő, ez újra a fertőzésszámok hirtelen növekedésével fenyegetne – mondta Lauterbach a „Rheinischen Post“-nak.

Követeli, hogy bontott osztályokban folyjon a tanítás az egész országban és a tanulási nehézségekkel küzdők további támogatásokat kapjanak.

Legyen kivétel nélkül kötelező a maszkhasználat az iskolaépületekben, valamint kéri a nyári szünet lerövidítését a lemaradások pótlására.

Már a Német Gyermekvédelmi Szövetség is kérte a közelmúltban a rövidített nyári szünetet, a karácsonyi szünet január végéig történő meghosszabbítása mellett.

Hogy pontosan hogyan folytatódik majd a tanítás január 10-e után még nem eldöntött.

Jövő kedden, január 5-én fog tanácskozni Angela Merkel német kancellár (CDU) a tartományok miniszterelnökeivel a zárlatot követő időszakról.

Egy nappal korábban a tartományok kulturális miniszterei is megbeszélést akarnak tartani az iskola témájáról. Baden-Württemberg kulturális minisztere Susanne Eisenmann (CDU) kérte, hogy legalább az óvodák és az általános iskolák nyissanak meg újra.

www.rnd.de


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.