Németországban kétséges, hogy újra megnyitnak az iskolák

Nem biztos, hogy megnyitnak az iskolák Németországban

Lauterbach: „Nem térhetünk vissza a jelenléti oktatáshoz“

Még nem eldöntött, hogy a jelenleg január10-ig tervezett korlátozásokat követően hogyan folytatódik a tanítás. Az SPD egészségügyi szakértője, Karl Lauterbach szerint nem lehet visszatérni a szokványos jelenléti oktatáshoz.

Az SPD egészségügyi szakértője, Karl Lauterbach szerint nem szabad visszatérni a normális iskolamenethez a január 10-ig tartó korlátozások után.

Szerinte a 30 fő feletti osztálylétszám mellett a maszkviselés és szellőztetés nem elegendő, ez újra a fertőzésszámok hirtelen növekedésével fenyegetne – mondta Lauterbach a „Rheinischen Post“-nak.

Követeli, hogy bontott osztályokban folyjon a tanítás az egész országban és a tanulási nehézségekkel küzdők további támogatásokat kapjanak.

Legyen kivétel nélkül kötelező a maszkhasználat az iskolaépületekben, valamint kéri a nyári szünet lerövidítését a lemaradások pótlására.

Már a Német Gyermekvédelmi Szövetség is kérte a közelmúltban a rövidített nyári szünetet, a karácsonyi szünet január végéig történő meghosszabbítása mellett.

Hogy pontosan hogyan folytatódik majd a tanítás január 10-e után még nem eldöntött.

Jövő kedden, január 5-én fog tanácskozni Angela Merkel német kancellár (CDU) a tartományok miniszterelnökeivel a zárlatot követő időszakról.

Egy nappal korábban a tartományok kulturális miniszterei is megbeszélést akarnak tartani az iskola témájáról. Baden-Württemberg kulturális minisztere Susanne Eisenmann (CDU) kérte, hogy legalább az óvodák és az általános iskolák nyissanak meg újra.

www.rnd.de

Ez itt az Ön hirdetésének helye. Hirdetés elhelyezésével kapcsolatban írjon nekünk!

Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.