Németországban nem lesz lezárás az oltottaknak Jens Spahn ígérete szerint

Nem lesz lezárás Németországban az oltottaknak

Németországba megérkezett a negyedik hullám és egyre gyorsabban terjed, a kérdés, hogy jön-e egy következő lezárás? Az egészségügyi miniszter Jens Spahn elmondta, hogy az oltottaknak és gyógyultaknak nem lesz.
Nem lesz több kijárási tilalom és kontakt szigorítás, csak az oltatlanoknak, nyilatkozta a német egészségügyi miniszter az RTL-nek.

Azt a kérdést nyitva hagyta, hogy mi vár az oltatlanokra. Szerinte ez a mi kezünkben van.

Ha a következő napokban, 3-4-5 hétben még sokan beoltatják magukat, akkor jó esélyünk van arra, hogy nem lesz szükség újabb szigorításokra ősszel és télen.

Abban már megegyezés történt a kormány és a tartományi vezetők között, hogy az AHA szabályok maradnak továbbra is. Ez a távolságtartás, maszkviselés. De elmondása szerint a legfontosabb az oltás, mert csak azzal mehetünk tovább biztonságosan az őszbe és télbe.
Spahn ugyanakkor támogatja, hogy a német kormány elengedje a járványügyi számoktól való függést, ami csak egy oltatlan társadalom számára volt érdekes. Időközben több millió ember beoltatta magát Németországban, hogy magukat és másokat megvédjenek, mondta.

Az új mérés a kórházak leterheltsége lenne, vagyis hogy hány COVID-19 beteg lesz a kórházakban.

Az SPD orvos-politikus korona szakértője Lauterbach szerint ez egy téves üzenetet küld az embereknek, mintha a járványügyi értékek már egyáltalán nem számítanának.

Korábban arról is szó volt, hogy nem kell lezárásra számítani akkor, ha nem jelenik meg egy újabb vírusmutáns.

Söder pedig azt szorgalmazta, hogy a 3G helyett hamarosan lépjen életbe a 2G, ami azt jelentené, hogy teszteléssel sem lehet több helyre bemenni, ezáltal az oltatlanokat teljesen kizárnák bizonyos helyekről.

Hogy ezekből mi válik valóra, azt még egyelőre nem tudni, egy biztos, a tesztelés október közepétől nem lesz ingyenes.
926
El tudod képzelni, hogy kötelezővé tegyék az oltást? 2021. augusztus 24.

Forrás Cimlapfoto: Olaf Kosinsky  CC BY-SA 3.0-de


Neked ajánljuk
Adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.